Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Branden var så voldsom på den ene brand, at den sank. Foto: Dansk Søredningsselskab
Kort Nyt
Dansk Søredningsselskab Juelsminde trak søndag eftermiddag i færd en synkende båd mod land ved Bogense. Foto: Dansk Søredningsselskab Juelsminde

To motorbåde brændte i Lillebælt - den ene sank - årsag til brande er ukendt

Den ene båd sank, mens den anden båd blev slæbt på lavt vand, af frivillige Dansk Søredning fra Juelsminde. Redningshelikopter fløj i pendulfart mellem de to både, med fire sømil mellen sig, for at sikre, at det gik, som det skulle, fortæller eb.dk.

Af Troels Lykke |

To brændende både i Lillebælt. @forsvaretdk er til stede med redningshelikopter. Besætningerne reddet over på tililende assisterende skibe og Dansk Søredningsselskab Juelsminde. Den ene båd er sunket og den anden slæbt på lavt vand. 

Sådan skrev Forsvaret i går på Twitter.

Ifølge Tv Syd er de to familier fra henholdsvis Horsens og Juelsminde. Det bekræfter vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, som dog ikke kan uddybe nærmere.

Klaus T. Rasmussen, der er vagthavende officer i Forsvarets Operationscenter, oplyser, at der gik ild i den første båd omkring klokken 10.30 mellem Bogense og Treldle Næs.

Ombord på båden var fire voksne.

Forsvaret blev tilkaldt, og mens Forsvarets redningshelikopter var på vej til stedet, blev der kaldt ud i området til en anden båd i nærheden. Der nåede derfor at komme flere civile både, der kunne assistere ved redningsaktionen.

Da der var nogenlunde styr på situationen, løb endnu en melding ind om et skib, der var brudt i brand. Det skete kun fire sømil fra stedet.

- Nogle af de civile både var allerede kommet til assistance og havde reddet to børn over på det andet skib. To vokse blev ombord, og båden blev trukket ind på lavt vand for at sikre, at det ikke udviklede sig, siger Klaus T. Rasmussen til Ekstrabladet.dk.

Samtidig fløj redningshelikopter i pendulfart mellem de to både for at sikre, at det gik, som det skulle.

Kan ikke gøre noget - vand trænger ind

Dansk Søredningselskab i Juelsminde, skriver på deres hjemmeside:

Vi får udkaldet kl 10:30 at der er en båd ved Trelde Næs at der er brand ombord vi får bemandet begge både og cv1 er hurtigst fremme vi ankommer i rescue Juelsminde 5 minutter efter og kan konstatere, at vi ikke kan gøre noget da båden tager vand ind.

Et opkald mere fra ny brændende båd

I mellemtiden er der kommet et opkald mere fra en anden båd som ligger længere nede i lillebælt som også har haft brand i sin motor vi sejler hurtigt mod dem og er fremme efter 5 minutter. 

Branden er slukket, vi evakuer de 2 børn og konen ombord hos os og får båden på slæb manden er ombord og de bliver slæbt til Juelsminde og det er de rigtig taknemmelige for, skriver Dansk Søredning, der atter er helte for os sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader