Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dansk Søredningstjeneste fra Bregnør kom til den brændende båd. Forinden var de to sejlere evakuret til en anden båd. Foto: DSSR Bregnør
Kort Nyt
Foto: Jane Palawska/Marinehjemmeværnet

Brand i sejlbåd der sank ved Fyns Hoved - to personer reddet

Femte lystbåd brænder i Danmark på små tre uger. Denne gang skete det mellem Fyns Hoved og Romsø. Se dramatiske billeder.

Af Troels Lykke |

Torsdag formiddag udbrød der brand på en sejlbåd, der befandt sig ud for Fyns Hoved ved Snave Ron (se kort)

To personer var om bord, men de blev reddet over på en anden båd, der kom til undsætning og kunne sejle dem mod Kerteminde Havn. Det fortæller vagtchef Thomas Bentsen ved Fyns Politi.

- Jeg formoder, de er uskadte, jeg har ikke hørt andet, siger han til fyens.dk

Dansk Søredningstjeneste forsøgte at redde båd

Dansk Søredningstjeneste i Bregnør på Nordfyn forklarer på deres hjemmeside.

- JRCCJoint Rescue Coordination Centre) ringede kl 10.30 om en sejlbåd, der var i brand og der var 2 personer om bord. Da Bregnørbåden kom til stedet var de 2 personer evakueret til en anden civil båd. Vi blev bedt om at blive på stedet indtil marinehjemmeværnet kom med brandslukning udstyr, men desværre for sent til at rede båden. Vi blev bedt om at slæbe den ind på lavt vand , men den sank mens den var på slæb. Vi afmærkede stedet og gav JRCC besked.

Helikopter henter sejlere

Efter sejlerne kom i en civil båd, kom Forsvarets redningshelikopter og hentede besætningen i lystfartøjet, fortælles der på Marinehjemmeværnsfartøjet MHV 801 – Aldebaran, som til daglig ligger i Kerteminde.

Det blev sendt ud for at se om de kunne slukke branden. Det kunne de, men båden sank efterfølgende, skriver Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader