Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Livet på Skive Lystbådehavn er stærkt begrænset i disse uger. Foto: Ole Moth Madsen

Sejlklubberne ramt af corona - Skive risikerer at miste 100.000 kr.

Faren for aflyste stævner og events tvinger Skive Sejlklub til at fremlægge stramt corona-budget. Varer krisen ved, kan sejlerne desuden blive tvunget til at sælge båden.

Af Sara Sulkjær |

Arrangementer og forsamlinger på mere end ti personer er forbudt, mens alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter skal holdes lukkede.

Regeringens tiltag sigter bredt. Også landets sejlere, der mødes af en låst dør til klubhuset og aflyste kurser, foredrag og stævner, mærker myndighedernes velbegrundede forsigtighed. 

Skive arbejder på corona-budget

Men det er ikke kun klubmedlemmerne, der på nært hold rammes af de stadigt flere påbud. Økonomien er ligeledes i farezonen for at blive sygdomsrat. 

På Skive Havn risikerer sejlklubben at vinke farvel til en indtægt på 100.000 kroner, hvis det planlagte DS Grand Prix-stævne den 2. og 3. maj samt den efterfølgende Skive Festival først i juni afblæses. 

Et såkaldt corona-budget, hvor indtægterne fra de to events smides i skraldespanden, er derfor på trapperne i det nordvestjyske:

- Går hele verden i stå, må vi kigge indad og se, hvordan vi kan ramme et nul eller et lille underskud. Vi har faste udgifter med forsikringer og så videre, som vi selvfølgelig bliver nødt til at dække. Til gengæld kan vi skrue ned på eksempelvis rengøringen af klubhuset, forklarer formand i Skive, Ole Moth Madsen til Minbaad.dk. 

Fastholder coronavirussen sit skarpe tag i danskerne, må Skive-sejlerne i den kommende sæson desuden se langt efter en række planlagte tiltag. Nyt udstyr til klubhuset og renoveringer af klubbens både er således på listen over udgifter, der kan skubbes, hvis budgettet i Limfjordsklubben strammes. 

Arbejdsløshed kan ramme bådejerne

For de sjællandske bådejere i Sejlklubben Køge Bugt leves sejlerlivet ligeledes på lavt blus. På hjemmesiden mødes medlemmerne af et stort skilt, der med tydelige bogstaver markerer, hvordan alle arrangementer indtil videre er aflyst.

Ingen større stævner med økonomisk overskud til følge er på tapetet i Greve-klubben, som til gengæld har måttet afblæse en række aftenarrangementer og den årlige generalforsamling. 

Det er dog detaljer i forhold til de vidtrækkende konsekvenser en længerevarende nedlukning af arbejdspladser vil have for klublivet:

- Hvis det trækker ud, kan det komme til at påvirke den enkelte sejler økonomisk. Hvis sejleren mister sit job, kan han jo i sidste ende blive tvunget til at sælge båden, påpeger formand i sejlklubben, Birger Mondrad.

Sejlere udnytter tiden

Alligevel holder sejlerne humøret i top. I flere klubber, som Minbaad.dk har talt med, sætter bådejerne fortsat kurs mod havnen, hvor de – med behørig afstand til de øvrige – maler, polerer og vasker bådene inden sæsonstart.

Også de yngre sejlere hiver flere steder jollerne ud af klubhusene for med en makker eller to ved siden at nyde den friske havluft, som kan være så tiltrængt i disse corona-tider.

content-loader
content-loader
content-loader