Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Forretningsfører Leif Nielsen fra Danske Tursejlere, ser lyst på 2021 efter stor medlemsfremgang i 2020. Foto: Danske Tursejlere

Danske Tursejlere fik 1.700 nye medlemmer i 2020 - super 2021 i sigte

Danske Tursejlere har budt mere end 1.700 nye medlemmer velkommen, en stigning på ca. 50 procent i forhold til samme periode sidste år. "Det får mig til at sige: ”Vi får et super år”, lyder det fra Leif Nielsen fra sin udkigspost i Danske Tursejleres hovedkvarter i Nyborg.

Af Troels Lykke |

Sæsonen 2020 er sejlet forbi og er allerede langt ude bag horisonten. I Danske Tursejleres domicil i Nyborg har man nu rettet kikkerten mod en ny sæson og de udfordringer og muligheder, som sæsonen 2021 stiller fritidssejlerne overfor.

Leif Nielsen lægger ikke skjul på, at den triste situation, som Coronavirusen satte hele samfundet i, måske lidt overraskende gav fritidslivet på vandet gevaldigt vind i sejlende. Og at det boom, man har oplevet på vandet og i lystbådehavnene, vil komme til at præge 2021 positivt.

- Jeg tror, vi ser ind i en ny sæson for fritidssejladsen, som kan være den bedste vi har set i nyere tid. Salget af lystbåde er steget markant. Tilgangen til lystbådehavnene og efterspørgslen efter havnepladser er ligeledes øget. Og i Danske Tursejlere har vi budt mere end 1.700 nye medlemmer, hvilket svarer til en stigning på ca. 50 % i forhold til samme periode sidste år. Det er disse fakta, der får mig til at sige: ”Vi får et super år”, lyder det fra Leif Nielsen.

Danske Tursejlere har i dag 13.500 medlemmer.

Den forsvundne generation er måske fundet

I årtier har sejlermiljøet været præget af ”generationen, der blev væk”. Altså den manglende tilgang af nye, yngre sejlere, der kunne erstatte de mange, der lagde deres båd op og forlod fritidsinteressen på vandet.

Men alt tyder på, at den gryende interesse for fritidssejlads, man har oplevet de senere år, er slået fuldt igennem i år. Også blandt unge og yngre familier.

 

- Danske Tursejlere gennemfører hvert år i november en medlemsundersøgelse og i 2020 resultatet ser vi, at gennemsnitsalderen på vores medlemstilgang er for nedadgående. Et rigtigt godt signal!, siger Leif Nielsen.

- Med den nye til gang af især yngre sejlerfamilier, som i mange tilfælde har en anden tilgang til sejlads, skal tilbuddene fra sejlklubber også nytænkes. Den udfordring gælder også for Danske Tursejlere, som må tilrettelægge aktiviteter, som tager sigte på de yngre sejlere. Den opgave er vi glade for at tage på os, og mon ikke vi barsler med nye spændende tiltag på dette område i 2021, siger Leif Nielsen lidt skælmsk. 

Aktive sejlere

- Stadig flere sejlere ønsker varierede oplevelser i forbindelse med deres sejlture eller sejlerferier. Oplevelser, der ikke kun er begrænset til, hvad der foregår på båden og i havnen, men som også handler om natur og om at være i aktivitet. Når vi tænker på hvor mange, der i år har fået blik for, hvor dejligt et land Danmark er at holde ferie i, så tror vi på, at vi vil se efterspørgsel på mere aktive oplevelsesformer, hvor hele familien kan være med, siger Leif Nielsen.

Husk sejleruddannelserne

- Vi ser ind i en sæson, der har alle mulighederne for at blive den mest spændende og varierede i mange, mange år. Men vi skal nok også have med, at med mange nye sejlere blandt os, skal vi huske at bevare respekten for hinanden og respekten for vandet. Og husk også sejleruddannelserne! Så får vi mest muligt ud af fritidslivet på vandet, slutter forretningsfører Leif Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader