Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Messe C er forberedt på begrænsninger i antal besøgende, og at vi ikke vil kunne rumme 8-9.000 besøgende på én dag som ved tidligere udstillinger, og at det derfor vil kræve en bedre fordeling af de besøgende over de syv åbningsdage. Foto: Troels Lykke

Boat Show 2021 i Fredericia holder vejret - venter på lempelser fra regeringen

Som reglerne om corona er lige nu, kan Boat Show 2021 ikke gennemføres optimalt, da Messe C skal følge arealkravet per person, som også gælder i storcentre og andre steder. Senest 8. januar konkluderes det, om showet kan afvikles som planlagt. Vi taler med udstillingschef Lars Søndergaard.

Af Troels Lykke |

Leder af Boat Show 2021, Lars Søndergaard, er en presset mand. Han prøver med alle midler at få skabt en udstilling til februar/marts næste år, men med det aktuelt høje smittetal er det udfordrende.

Han og hele bådbranchen venter på, at statsminister Mette Frederiksen lemper reglerne for messer og udstillinger, der lige nu følger kvadratmeterreglerne, der også gælder for indkøbs- og storcentre.

20 kvadratmeter per person er svært

Her siger reglen, at der på de første 2.000 kvadratmeter skal være fire kvadratmeter per person, men på arealer over 10.000 kræves kræves der 20 kvadratmeter per person.

Og det går ikke i praksis for en bådudstilling, forklarer messechefen til Minbaad.dk

- Vi er forberedt på begrænsninger i antal besøgende, og at vi ikke vil kunne rumme 8-9.000 besøgende på én dag som ved tidligere udstillinger, og at det derfor vil kræve en bedre fordeling af de besøgende over de syv åbningsdage. Men som COVID-19-retningslinjerne er lige nu, må vi simpelthen have for få gæster ad gangen. Desværre er det ikke positive vinde, der blæser i vores retning lige nu, og vi har brug for, at der bliver slækket på kravene, for at udstillingen i 2021 kan blive gennemført. Vi har lige nu 140 udstillere, der er klar til at deltage, som vi er ved at sende kontrakter ud til. Vi er optimister og tror på, at det kan lykkes, men har omvendt lovet, at hvis vi er nødsaget til at udsætte, sker beslutningen herom senest den 8. januar, forklarer Lars Søndergaard.

Gigantisk boot-udstilling i Tyskland holdes

Han er dog ikke i tvivl om, at udstillingen skal være sikker i forhold til corona-smitte:

- Vi skal naturligvis lave en fuld forsvarlig udstilling, hvor alle anbefalinger og forbehold efterleves, og det mener vi bestemt også, vi kan med onlineregistrering af besøgende, bredere gange, ensretninger, afstandsmarkeringer og skiltning, afspritning og rengøring, mulighed for mundbind med videre. Der er jo lige blevet gennemført en campingudstilling i Düsseldorf, der gik godt, men i Tyskland er kvadratmeterreglerne anderledes. Derfor regner man også med at gennemføre boot-udstillingen i Düsseldorf, siger Lars Søndergaard.

Branchens momentum skal holdes

Størstedelen af branchen ser da også meget gerne, at udstillingen i Fredericia gennemføres:

- Det har jo været en stor sæson for bådbranchen, hvor mange både er blevet solgt, og nu vil forhandlerne gerne holde dampen oppe med en udstilling, understreger Søndergaard.

Læs mere om udstillingen på www.boatshow.dk.

content-loader
content-loader
content-loader