Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Store udstillere hev tæppet væk under Boat Show 2021, efter de meldte fra. Foto: Troels Lykke

Boat Show 2021 aflyst pga. corona og fordi store udstillere trak sig

Corona-begrænsningerne betyder, at der ikke kan gennemføres en tilfredsstillende bådudstilling i Fredericia, hverken for udstillerne elle de besøgende, siger udstillingschef Lars Søndergaard fra Boat Show, der i stedet er klar i 2023.

Af Troels Lykke |

Efter en helt fantastisk sæson for bådbranchen var der et rigtig godt udgangspunkt for Danmarks eneste indendørs bådudstilling, Boat Show i Fredericia, der var planlagt til to weekender i februar og marts 2021.

- Vi var allerede oppe på 180 udstillere, men indenfor kort tid har vi desværre med baggrund i COVID-19 fået en række afbud fra flere store og førende udstillere og brands, der bevirker, at vi ikke længere har den bredde og det repræsentative indhold, som vores bådinteresserede publikum efterspørger, siger messechef Lars Søndergaard fra MESSE C til pressen.

Lempelser en forudsætning

Selvom udstillerne havde valgt at sætte kursen mod Fredericia, havde også en lempelse af de arealkrav, der i øjeblikket gør sig gældende, været en nødvendighed for afholdelsen af bådmessen:

- Gennemførelsen af så stort et publikumsarrangement som bådudstillingen er – med flere end 30.000 besøgende sidst – har også været forudsat en lempelse af de arealkrav, som vi i lighed med blandt andet storcentrene er underlagt. Lempelser, der med det aktuelle smittetryk er svære at få øje på lige nu.

Med de nuværende retningslinjer er messecentret dog fortsat i stand til at afvikle mindre og mere specialiserede messer, der ikke tiltrækker så mange besøgende.

Begrænsninger ødelagde udstilling

Men ifølge Lars Søndergaard betyder begrænsningerne altså, at der ikke kan gennemføres en tilfredsstillende bådudstilling, hverken for udstillerne, de besøgende eller brancheforeningen Danboat og messecentret som arrangør.

Boat Show afholdes traditionelt hvert andet år, hvilket betyder, at næste udstilling først finder sted sidste weekend i februar og første weekend i marts 2023.

Grundet udviklingen med COVID-19 i samfundet, hvor det desværre ikke er muligt at gennemføre en lang række arrangementer, har MESSE C samtidig besluttet midlertidigt at ”Coronalukke” virksomheden fra den 4. november til 1.  februar 2021.

content-loader
content-loader
content-loader