Gå til hoved-indhold
Tur
Trine Nørgaard og Vitus Valentin havde set frem til den ét år lange sejlads i deres Bandholm 35. Foto: AYLA Sailing
Tur
Efter over to års intenst arbejde var sejlbåden næsten klar til afgangen i juni. Foto: AYLA Sailing

Coronavirussen får Trine og Vitus til at udskyde drømmerejsen med ét år

2020-planen slår revner for det unge kærestepar, der havde drømt om at vende stævnen mod Caribien den 21. juni. Nu håber sejlerne at bruge ventetiden i Norge.

Af Sara Sulkjær |

Uvisheden er den værste. Et ikke sjældent brugt citat, som Trine Nørgaard og Vitus Valentin nu også kan føje deres signatur under. 

Den 21. juni skulle det unge kærestepar efter planen have kastet fortøjningerne i København for at sætte kursen mod deres ét år lange drømmerejse til Caribien og retur. 

En rejse, som den verdensomspændende coronakrise nu tvinger sejlerne til at udskyde et år: 

- Det har ikke været sjovt, men beslutningen har i lang tid været under opsejling. Da vi endelig valgte at udskyde turen, var det egentlig mest af alt en forløsning, forklarer parret til Minbaad.dk

Havde glædet sig til studiepause

De stadigt lukkede grænser og en virus, der tilsyneladende ikke har tænkt sig at iværksætte et tilbagetog foreløbigt, tvang københavnerne til at træffe en beslutning.

- Vi har været i kontakt med mange, der allerede er ude at sejle, og som har understreget, at vi ikke har travlt. Deres klare opfordring har været at vente, understreger Bandholm 35-ejerne.

Samtidig faldt Vitus’ chance for at sikre sig et job som kemiingeniør i takt med, at datoerne blev revet af kalenderen, ligesom 29-årige Trine måtte tilmelde sig efterårsholdet på kandidatstudiet, hvis hun ville sikre sig en plads:

- Ja, nu skal jeg til at gå i skole igen. Den skal jeg lige sluge. Ved at tilmelde mig holdet i efteråret når jeg at færdiggøre min kandidat i idræt, inden vi tager afsted, men jeg havde godt nok talt ned og set frem til pausen, forklarer en ærgerlig Trine Nørgaard.

Vil bare gerne sejle

I stedet venter nu en anden virkelighed. En virkelighed, der atter byder på forelæsninger, lange arbejdsdage, men også åbner muligheden for nye og spændende bådprojekter. 

- Dækket ligner noget, der er løgn. Måtterne er krakelerede, så det kunne jeg virkelig godt tænke mig at lave om – enten ved at male det med kiwigrip eller den helt store udgave med nye måtter, fortæller Trine.

Før parret kan kaste sig over de projekter, der ellers for længst var skrevet i glemmebogen grundet den stramme tidsplan, lurer de sidste, planlagte to do-punkter:

Targabøjlen skal monteres og solceller, vindmøller og andet tilkobles elsystemet. Noget, der gerne skulle streges fra listen i slutningen af maj.

- De projekter skal vi have rundet af, og derefter skal vi først og fremmest sejle. Lige nu vil jeg egentlig bare gerne sejle så meget som muligt, understreger Vitus Valentin.

Norge er drømmescenariet

Den nye 2020-drøm er Norge. Nabolandet, hvis høje fjelde og skarpe bjergvægge på samme tid skræmmer og fascinerer:

- For mig vil det egentlig være en lige så stor milepæl som Caribien. Det er selvfølgelig en helt anden slags tur, men naturen deroppe vil gøre sejladsen til noget helt unikt, påpeger 26-årige Vitus. 

Men heller ikke Norges-planen er skudsikker. Grænselukninger kan stå i vejen og sende de kommende langturssejlere direkte i hænderne på deres plan C: Hjemlig sejlads i de danske farvande.

Det er fortsat muligt at følge det unge kærestepar frem mod afrejsen i 2021 på Facebook og Instagram.

content-loader
content-loader
content-loader