Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere internationale stævner for verdens bedste jollesejlere er aflyst. Her er det Jonas Warrer og Jakob Precht, der skulle have været til start ved sommerens olympiske lege. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

DIF-rejseforsikring kan dække sejlere ved aflyste sportsbegivenheder

Det er muligt at dække omkostningerne ved afbestilling, hvis et stævne eksempelvis aflyses. Noget, der hyppigt ses over hele verden grundet den omfattende corona-pandemi.

Af Sara Sulkjær |

I kølvandet på coronavirussen er fuldt en række aflysninger. Ikke blot i indendørs sportshaller og koncertsale, men også på vandet har en række stævner måttet kaste håndklædet i ringen.

Det har betydet tomme huller i kalenderen og spildte deltagergebyrer for en række sejlere.

Hjælpen er nær

Men der er hjælp at hente.

Gennem Danmarks Idrætsforbund (DIF) har Dansk Sejlunion en rejseforsikring, som sejlere, der repræsenterer en klub under sejlunionen, dækkes af.

En dækning, der blandt andet opnås, hvis et stævne eller event aflyses, eller hvis en rejse til det pågældende område ifølge Udenrigsministeriet bør undgås.

Kort om DIF's idrætsrejseforsikring:

• Ved allerede betalt depositum for sportsevent i udlandet til afholdelse frem til 1. juli 2020, er der, såfremt eventen ikke aflyst endnu, hjælp at hente fra Idrættens rejseforsikringer. Kontakt Tryg, Morten Blume på tlf. 40 83 71 07 for nærmere info.

• Hvis foreninger ønsker at søge den statslige kompensationsordning for større aflyste arrangementer, skal der medfølge dokumentation for, at foreningens tab ikke er forsikringsdækket. De kollektive forsikringer i Tryg dækker ikke sådanne tab, og du finder Trygs oplysning om det via linket her.

• Idrættens rejseforsikring dækker afbestilling, såfremt en event/sports begivenhed aflyses.

• Idrættens rejseforsikring dækker afbestilling, hvis det på udenrigsministeriets hjemmeside frarådes at rejse til området.

• Idrættens rejseforsikring dækker ufrivilligt ophold, hvis man er rejst ud, og man pludselig kommer i karantæne.

• Afbestillingsforsikringen dækker IKKE afbestilling af selvarrangeret klubaktiviteter (f.eks. træningsophold.), som skal afholdes i et gult markeret land.

• Spørgsmål til dækning vedr. coronavirus rettes til Falck på 44 20 26 76.

Læs mere om DIF's rejseforsikring her.

Kilder: Dansk Sejlunion og Danmarks Idrætsforbund

content-loader
content-loader
content-loader