Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Morten Henriksen, Marc Wain og Kasper Helweg-Larsen runder helt fremme i DEN 1152. Foto: Jens Lindholm /Ærø Sejlforening
Kapsejlads
Kapsejlads
Arr. af Marstal Sejlklub & Ærø Sejlforening
Kapsejlads
Arr. af Marstal Sejlklub & Ærø Sejlforening
Kapsejlads
Morten Henriksen fra Kerteminde Sejlklub. Foto: facebook

Klasse-sejler Morten Henriksen satte alle Folkebåde til vægs i Marstal

Kerteminde-sejler Morten Henriksen, der 125 dage om året er prof-sejler i Etchell og Melges 24 i udlandet, kan ikke rejse nogen steder. Nu vandt han i stedet klassemesterskab i Folkebåd med vennerne Kasper Helweg-Larsen og Marc Wain. Flere Kerteminde-både var med helt fremme.

Af Troels Lykke |

Folkebåd-klassens hotshot, Søren Kæstel, blev slået af en prof.

Hellerup-sejleren måtte nøjes med sølv ved klassemesterskabet, hvor der var begrænsninger i antal tilmeldte for at overholde corona-forsamlingsforbuddet på under 100 personer. Derfor blev det ikke til et DM, men et klassemesterskab i Marstal, hvor Ærø Sejlforening var vært.

Og det mesterskab snuppede den 53-årige Kerteminde-sejler Morten Henriksen i fin stil. Faktisk var han og gasterne Kasper Helweg-Larsen og Marc Wain allerede mestre efter næstsidste sejlads. De droppede derfor ottende sejlads om lørdagen, hvor der var op mod 10-12 m/sek. 

Den suveræne serie fra Team Henriksen i båden Nefertiti, DEN 1151, lød på placeringerne på 1, 2 ,2, 3, 1, 4, 3 og én ikke-startende.

Normalt taktiker i udlandet

Morten Henrik styrede en båd for første gang i 15 år. Normalt er han taktiker på en masse både, som betalt sejler i Etchells og Melges 24 med stor succces.

Dansk mester i X-79 i 1986 var Henriksen ligeledes, hvor han var taktiker for sin storebror. Men Henriksen har også vundet DM og EM i matchrace.

Sidste år kastede Morten Henriksen sig så over Folkebåden, da han i Sverige for 25.000 euro købte et eksemplar fra 1981 med trailer. Nu har båden alu-mast fra Bjarne Marcussen og et stel North Sails på.

Købte Folkebåd til familien

- Jeg købte båden, fordi jeg ville sejle med mine tvillingedøtre Emma og Mathilde ( på 27 år) og min hustru Trine. Vi sejler hver onsdag i Kerteminde, hvor vi er 19-20 både, selv Søren Kæstel fra Hellerup kommer over og sejler med. Men da der skulle være DM i år, kunne vi se, at der ville komme meget vind, og det gad min familie altså ikke. Alle tre meldte afbud, så jeg tog fat i Kasper og Marc, og de kunne heldigvis sejle med i Marstal, siger Morten Henriksen til Minbaad.dk.

Kerteminde-bådene klarede sig generelt godt. Bortset fra Hellerup-sejler Søren Kæstel, der tog sølv, var det Kerteminde-både på de syv første pladser. Bronze gik til Jens Thurøe og gaster.

Gode starter og hurtigste fart i mellemluft

Om baggrunden for sejren siger Morten Henriksen:

- Vi lavede gode starter og havde måske den bedste fart i let og mellemluft, som det var torsdag og fredag, men vi er ikke så hurtige som Søren Kæstel i hård luft, som det var om lørdagen. Men vi sluttede med en tredjeplads, og det var nok til, at vi ville vinde stævnet før sidste sejlads og kunne sejle ind. Næste stævne bliver Fynsmesterskabet, og det bliver med A-kæden (familien), siger han med et smil.

Også Ærø Sejlforening i Marstal klarede det godt:

- Det var gode baner, der var dog enkelte, der gik på grund i noget mudder, men vi følte os meget velkommen, og det var et hyggeligt stævne, siger klassemesteren.

Se flere fotos og resultater.

content-loader
content-loader
content-loader