Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der mangler vind til de 27 sejlere.

27 solosejlere tilbage i Vendée Globe - kæmper i let højtryksvejr syd for New Zealand

Seks sejlere er udgået af Vendée Globe på 44. dag, jorden rundt nonstop. Let vejr down under forsinker omsejlingstiden for solo-sejlerne. Flere kæmper med materiel skade. Førende skipper Yannick Bestaven i Maître CoQ IV mangler 10.153 sømil til mål. Han sejler kun 9,83 knob.

Af Troels Lykke |

Normalt er det et lavtryk og kraftig vind, der skaber udfordringer for Vendée Globe-vinderne, men nu er det et højtryksvejr syd-sydøst for New Zealand i Stillehavet. 

Førende skipper, franske Yannick Bestaven i Maître CoQ IV, sejler derfor kun 9,83 knob i sin IMOCA 60er.

168 sømil efter ligger Boris Herrmann i Seaexplorer mens og Jean Le Cam i Yes We Can!, de har  ændret kurs mod nord for at passere nord for højtrykket.

Lige nu er der et stort taktisk spil igang omkring at jagte høj og lavtryk og nogle risikerer tab på flere hundrede sømil, men højtrykket sætter de førende både under pres, om at nå jorden rundt på cirka 70 dage.

Søger mod Australien - problemer med autopilot

Helt tilbage i feltet ligger Sebastien Destremeu i Merci. Han er 5.085 sømil efter førende båd.  

Destremeu har sat kursen mod Australien. Han har problemer med både autopiloten og med vippekølens mekanisme. Med lidt held formår han at løse dette, ellers skal han søge hjælp på land og diskvalificeres, forklarer seilmagasinet.no.

Louis Burton i BUREAU VALLEE 2, der har været på andenpladsen, er nu faldet til 11. plads. Se video om det her

Han fandt ly uden for Macquarie Island og formåede at løse problemer med riggen efter at have klatret til toppen tre gange. Han siger, at han er tæt på at give op.

Bådene i spidsen har over 3500 sømil til til Kap Horn og vil sandsynligvis ikke runde før i januar.

Info om sejladsen

www.vendeeglobe.org/en/tracking-map

www.vendeeglobe.org/

Stillingen

content-loader
content-loader
content-loader