Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søndag formiddag sejler Yannick Bestaven knap 12 knob. Foto: Jean-Marie Liot / Maítre Coq / Vendée Globe

Vendée Globe-sejlerne nærmer sig verdens mest isolerede punkt

Under et døgns sejlads har den førende Vendée Globe-skipper, Yannick Bestaven til Point Nemo. Også det berygtede Cape Horn er i sigte, mens franskmanden fortsat har knap 10.000 sømil til mål. 50 sømil har Bestaven til feltets nummer to.

Af Sara Sulkjær |

En isolation på højeste niveau. I en tid, hvor begrebet selvisolation vinder indpas i såvel Sundhedsstyrelsens corona-pjecer som blandt den almene befolkning, formår de hårdføre solosejlere i Vendée Globe at tage udtrykket til næste level.

I øjeblikket befinder den førende sejler, Yannick Bestaven sig under et døgns sejlads fra det såkaldte Point Nemo, bedre kendt som klodens mest isolerede sted.

Et punkt, der rent geografisk ligger længere fra kysten end det ses noget andet sted på jorden.

Dalin sejler mere sydligt

Helt alene er franske Yannick Bestaven dog ikke. Mindre end 50 sømil fra den 48-årige sejler ligger Charlie Dalin, der i øjeblikket har valgt en smule mere sydlig kurs end Bestaven.

Sammen udgør de to sejlere fronten af det 27 mand store felt, der ved sejladsens start havde 33 solosejlere på sin deltagerliste. 

Blandt andet mekaniske uheld har ført til det forventeligt store frafald, hvor blandt andet storfavoritten Alex Thomson måtte udgå med en rorskade 1.600 sømil fra Cape Town.

Snart venter Cape Horn

Om under en uge gælder det for feltets front det ikoniske Cape Horn på den Sydamerikanske sydspids. 

For de tre førende solosejlere bliver det første gang, at de sejler forbi det befrygtede punkt, hvorefter sejlerne for alvor kan sætte kurs mod den franske mållinje. 

En mållinje, hvortil manden i fronten, Yannick Bestaven, endnu har 9.327 sømil, alt imens Sébastien Destremau, feltets sidstemand kan se frem til at sejle 14.409 sømil, før han atter kan sætte fødderne på landjorden.

Følg sejlerne på livetracking her.

Kilde: Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader