Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Damien Seguin gik omkring Cape Horn som nummer fire og har i øjeblikket omkring 440 sømil til Vendée Globes førende skipper, Yannick Bestaven. Foto: Damien Seguin / Groupe APICIL

Vendée Globe: Fjerdemanden om Cape Horn sejler med kun én hånd

Franske Damien Seguin runder som den første i Vendée Globe-historien den amerikanske sydspids uden to hænder. Seguin fik under optakten til Vendée Globe-sejladsen hjælp af den erfarne solosejler, Jean Le Cam.

Af Sara Sulkjær |

Damien Seguin er født uden sin venstre arm. At han i november stævnede ud på én af verdens hårdeste kapsejladser, Vendée Globe, var derfor en sejr i sig selv. At han mandag gik omkring det ikoniske Cape Horn, berygtet og elsket af sejlere fra hele verden, som fjerdemand i jordomsejlingsfeltet gør ikke præstationen mindre:

- Hvis nogle i Les Sables d'Olonne (løbets startlinje, red.) havde fortalt mig, at jeg ville runde Cape Horn i fjerde position, havde jeg tilmeldt mig med det samme, fortæller den stolte franskmand til Vendée Globe-siden.

Udfordringer på Atlanten

Allerede da Seguin nærmede sig australske Cape Leeuwin befandt han sig på løbets fjerdeplads. En position, han ikke siden har lagt fra sig, og som han nu skal forsøge at forsvare på det sidste stykke over Atlanten mod den franske mållinje:

- Jeg er klar over, at jeg har en god sejlads, men det næste ben bliver ikke let. Jeg må forsøge at klare det så godt, som jeg har gjort indtil videre, understreger Damien Seguin, der deltager i sin første Vendée Globe-sejlads.

Siden 2018 har Seguin været en del af den internationale IMOCA-klasse, der ligeledes ligger båd til Vendée Globe. Mens bådtypen derfor ikke er fremmed for den 41-årige solosejler, er den lange jorden rundt-soloudfordring på et niveau, som sejleren ikke tidligere har stiftet bekendtskab med.

Medaljer fra para-sport

Med landsmanden og den erfarne solo-jordomsejler Jean Le Cam, der ligeledes er en del af årets Vendée Globe-felt, ved sin side, lykkedes det Damien Seguin at designe en IMOCA, der ikke blot er skabt til Seguins handikap, men som også kan sejle stærkt.

Så stærkt, at énarmede Seguin befinder sig i toppen af den nu 27 mand store flotille og langsomt nærmer sig podiemedaljerne. Medaljer, som Damien Seguin tidligere har hevet hjem ved såvel de paralympiske lege som ved diverse verdensmesterskaber i forskellige, handikapvenlige jolleklasser.

Følg Damien Seguin og de øvrige solosejlere i Vendée Globe via livetracking her

Kilde: Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader