Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dehler 30 One Design sejler som en drøm, konstaterede minbaad.dk under test i Rostock, hvor bådens epicenter holder til. Der er meget sejl på, men også meget kontrol med dobbelte ror. PR-foto
Kort Nyt
Her ses båden under minbaad.dk test i november ud for Rostock i Tyskland. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Båden til Danmark leveres med OneSails fra Helsingør, hvor designer Sofus Pedersen er med ind over. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

X-79-sejlere fra Kerteminde køber hot Dehler 30 til single- og doublehandsejlads

Peter og Anders Juul opgraderer med ny Dehler 30 One Design og sender deres X-79'er på pension. Det fortæller Reese Marin, der netop har solgt båden, efter at de to aktive brødre havde prøvesejlet den i Rostock, hvor klassens epicenter er.

Af Troels lykke |

Nu sker der endelig noget. Undskyld, vi skriver det, men der er mange ældre både, der ikke er skabt til eksempelvis single- og doublehandsejlads i Danmark.

Men det er den nye 2,8 tons lette Dehler 30 One Design. Det viste den, da Minbaad.dk testede båden i Rostock for få måneder siden, hvor vi kunne surfe allerede for 6-7 m/sek. i Østersøen.

Køl på 2,20 meter

Båden har masser af sejl. Storsejlet fra Elvstrøm Sails er på 34 kvadratmeter, som vi testede tog godt fat, fokken er 28 kvadratmeter, og gennakeren er på 100 kvadratmeter.

Samtidig er der masser af kontrol og optræk i tyskeren. 

Kontrol kommer der også, da der er dobbeltror og en T-køl, der stikker 2,20 meter.

Og Minbaad.dk kan garantere, at tyskeren med den flade bund kommer op at surfe, som vi allerede gjorde det ved 7 m/sek. i Østersøen sidste år.

20 solgte både

Der er op mod 20 solgte nu. En båd, der faktisk er skabt til Danmarks største kultsejlads, Silverrudder for solo-sejlere.

Det er her, den blandt andet skal vise sit værd, den kan nemlig akkurat være med op til 30-fods klassen. 

De første ti, der købte båden, der vandt European Yacht of the Year 2020, har forpligtet sig til at sejle fem af otte udvalgte sejladser i 2020, herunder Silverrudder. Dehler 30 One Design får også sit eget løb under Kielerugen.

De danske købere, brødrene Peter og Anders Juul fra Kerteminde, valgte Dehler 30 One Design, efter de havde gennemgået og testet markedet for den bådtype. Båden, der koster 1,25 mio. kroner sejlklar, leveres sidst i juni fra Reese Marin i Aabenraa. 

OneSails og Axxon-mast

Leveringen sker i et samarbejde med Reese Marin Sailing Team med Henrik Reese og Michael Hohmann, der leverer sejlertøj og tilbyder gratis vinteropbevaring til den fynske duo. 

Fynboer, der ligeledes forventer at lægge båden nær hjemmet, nemlig i Bogense, da de bor i Odense, og da der endvidere er dybere i Bogense Havn sammenlignet med Kerteminde Marina.

OneSails i Helsingør med Mads Christensen og Sofus Pedersen støtter også op om projektet med udvikling af sejlene, det samme gør Axxon og importør Torben Jacobsen.

Måske den olympiske båd i 2024?

Henrik Reese siger i dag til Minbaad.dk:

- Det passer os godt, at vi får nye erfarne sejlere, som kender X-79'eren, og som nu skifter til Dehler 30 One Design, hvor de skal sejle Silverrudder og two-star-sejladser. Noget, der er meget oppe for tiden, da det er på det olympiske program i Frankrig i 2024.

- Og hvem ved, måske vælges Dehler 30 One Design som båden, der bruges til OL. De to brødre har også fået båden til en fornuftig pris, vi vil gerne have, at de kommer godt i gang, siger Henrik Reese.

Dehler 30 One Design:

Længde: 10,30 m

Vandlinje: 8,97 m

Bredde: 3,25 m

Dybgang: 2,20 m

Vægt: 2.800 kg

Mast: Kulfiber fra Axxon

Ballasttank: 200 liter

Storsejl: 34,5 m²

Genua (105%): 28,5 m²

Pris, sejlklar: 1,25 mio. kroner

Design: Judel/ Vrolijk & co.

Info: www.dehler.com

Forhandler: www.reesemarin.dk, Aabenraa

content-loader
content-loader
content-loader