Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Michael Hohmann viste den nye Dehler 30 One Design frem på boot, der lukker søndag 26.1.2020. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Troels Lykke fra minbaad.dk tester her Dehler 30 One Design i Rostock i november i 2019. Båden har med to ror, rigtig meget kontrol. Båden rykker frem ved det mindste pust.
Kort Nyt
Skruen trækkes op og forsvinder, når der sejles kapsejlads i båden.
Kort Nyt
Michael Hohmann, en af ejerne, sammen med Kasper og Henrik Reese, var stolte over prisen, der her vises frem.
Kort Nyt
Kort Nyt

Dehler 30 One Design tager pris i European Yacht of the Year 2020

Reese Marin i Aabenraa er stærkt tilfreds med, at det var en af deres bådtyper, der vandt den europæiske pris. Dehler 30 One Design, der blandt andet er skabt til Silverrudder, sejler som en drøm med fart og stabilitet, viste en Minbaad.dk-test.

Af Troels lykke |

Det plejer at være franskmændene, der skaber både, der kan surfe over Atlanterhavet. Men i 2019 slog tyske Dehler til på Hanse-værftet i Greifswald, da de præsenterede Dehler 30 One Design.

En meget velsejlede båd, konstaterede Minbaad.dk for nogle måneder siden, da vi en kold novemberdag testede den 2,8 ton one design-båd, der stikker 2,2 meter og har 200 liter vandballast ombord.

De ti første købere skal deltage i kapsejladser

Der er 15 solgte, dog ingen til Danmark endnu, selvom den faktisk er skabt til Danmarks største kultsejlads, Silverrudder for solo-sejlere.

Det er her, den blandt andet skal vises sit værd. Den kan nemlig akkurat være med op til 30-fods klassen. Smart af Dehler.

De første ti, der købte båden har forpligtet sig til at sejle fem af otte udvalgte sejladser i 2020, herunder Silverrudder. Dehler 30 One Design får også sit eget løb under Kielerugen.

Surf på Østersøen

Båden, der er sjov på roret, har masser af sejl. Storsejlet fra Elvstrøm Sails er på 34 kvadratmeter, som vi testede tog godt fat, fokken er 28 kvadratmeter, og gennakeren er på 100 kvadratmeter.

Og Minbaad.dk kan garantere, at tyskeren med den flade bund kommer op at surfe, som vi allerede gjorde det ved 7 m/sek. i Østersøen sidste år.

Om prisen European Yacht of the Year 2020, siger Reese Marin-forhandler Michael Hohmann til Minbaad.dk:

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi har produkter, der kan vinde konkurrencen. Vi håber, at der er nogle venner i Danmark, der går sammen om at købe én. Den kan jo bruges til double- eller singlehandsejlads, men også hvor flere sejler den under en Fyn rundt-sejlads eller en aftenmatch. Vi vil gerne hjælpe det i gang, understreger Hohmann.

Dehler 30 One Design:

Længde: 10,30 m

Vandlinje: 8,97 m

Bredde: 3,25 m

Dybgang: 2,20 m

Vægt: 2.800 kg

Mast: Kulfiber fra Axxon

Ballasttank: 200 liter

Storsejl: 34,5 m²

Genua (105%): 28,5 m²

Pris, sejlklar: 1,25 mio. kroner

Design: Judel/ Vrolijk & co.

Info: www.dehler.com

Forhandler: www.reesemarin.dk, Aabenraa

content-loader
content-loader
content-loader