Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En familie på fem samt en hund blev i juli reddet fra denne 32-fods sejlbåd på Lillebælt. Foto: Flemming Høy/Marinehjemmeværnet

Ny undersøgelse om brandsikkerhed på lystbåde - deltag online

En række brande har ramt lystsejlerne denne sommer. Derfor undersøger en analysegruppe fra Odense Universitetshospital nu brandsikkerheden til søs for at forebygge lignende tilfælde. Få link til undersøgelsen.

Af Sara Sulkjær |

Først i juli brød en 32 fod lang sejlbåd i brand på Lillebælt. Mens alle de ombordværende sejlere blev hentet sikkert i land, måtte båden overgives til flammehavet, hvorefter den sank mod havets bund.

Flere brande på såvel motor- som sejlbåde er sidenhen fulgt i kølvandet, hvilket nu får en analysegruppe ved Odense Universitetshospital til at dykke dybere ned i problemstillingen.

Svar kun én gang

Besætninger på sejlbåde, motorbåde og andre småbåde er således inviteret til at deltage i undersøgelsen, der er blevet til med overlæge Jens Lauritsen i spidsen.

- Svarene indsamles helt anonymiseret. Den, der svarer, kan ikke identificeres. Derfor beder jeg om, at der for hver båd kun svares èn gang - helst sådan at alle, der sejler båden, er enige om alle svar, skriver Lauritsen om undersøgelsen. 

Dermed vil rådet ikke få indsigt i de indsamlede data, men blot i resultaterne. 

Samarbejder med Søsportens Sikkerhedsråd

Når besvarelsen er i hus, og materialet gennemarbejdet, vil de samlede konklusioner formidles i samarbejde med Søsportens Sikkerhedsråd

Du kan deltage i undersøgelsen her.

content-loader
content-loader
content-loader