Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Brug højtryksrenser med forsigtighed på din båd - og pas på miljøet

Sørg for god afstand til din båd og med en bred stråle og juster trykket så du ikke sprøjter al bundmaling af eller gelcoat, når du vasker din båd her om vinteren, forklarer tysk ekspert i Yacht's videotip, der også viser hvordan man får gule aflejringer af sit fribord.

Af Troels lykke |

Højtryksspuler er effektivt, når din båd kommer på land, men den skal bruges med omtanke, når rurer og andre uønskede begroninger skal af bådens bund her om efteråret, hvor temperaturen stadig er i plus.

I videoen fra Yacht, i toppen af artiklen, viser en ekspert, Doctor Boat, hvordan man bruger en højtryksspuler med omtanke.

Afstand til båden

Her skal man styre strålens tryk, bredde og afstand, hvis man vil beholde den dyre bundmaling man har købt og stadig vil beholde, lige som man heller ikke må ødelægge selve gelcoaten. Også fribordet skal man passe på ikke at beskadige med højtryksspuleren.

Doctor Boat forklarer også at man skal spule bådens bund på havnens områder, der er gearet til at tage imod den giftige bundmaling, der ellers kan skade miljøet.

Men pas på miljøet

For nogle år siden havde en dansk sejler fra Aarhus tilkaldt fabrikstilsynet til at overvære en rengøring af båd med trykspuler.

Manden fra fabrikstilsynet konkluderede:

Det er da ikke ikke lovligt, manden står i en støvsky af giftigt bundmaling uden åndedræts værn. Og huden der får giften, og øjnene - det er en sag for politiet.

Manden pådrager andre denne støvsky.

Og så løber det direkte ud i havnen, eller kloakken.

Er du rigtig heldig kan du sprøjte vand bag primeren, så får du osmose i bunden af båden, oplyst dengang fra Hempel.

Der kommer da ikke noget godt ud af at trykspule en båd, lyder det fra sejleren i en mail til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader