Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Om lørdagen var der 14 m/sek. i pustene på Vejlefjord. - Det var lige lidt meget og flere kæntrede, men det hele gik, siger André Højen. Fotos: Michael Svensson
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
André Højen har indstillet sin Finnjolle-karriere og forsøger ikke at udtage til til OL i Japan næste år.
Kapsejlads
Stig Steinfurth sejler i dag International Moth. Foto: Anders Lund Foto

Lænselejr for unge Laser- og Europajolle-sejlere på Tirsbæk Gods med elitetrænere i 14 m/sek.

De tidligere Finnjolle-sejlere Stig Steinfurth og André Højen gav unge talenter et kæmpe boost med teknik, fysisk træning på land og rådgivning om kost for elite-sejlere. - Vi gav dem gode rammer på Tirsbæk Gods ved Vejle, siger André Højen, hvis kæreste er fra godset.

Af Troels Lykke |

Elitetræning på den absolut fede måde. Det var præcis, hvad 24 unge Laser- og Europajolle-sejlere i alderen 14 til 22 år oplevede fra fredag til søndag.

Omgivelserne nord for Vejle Fjord kan få enhver til at falde i svime over naturen og bygningerne på Tirsbæk Gods - og når man så samtidig får nogle af landets bedste jolletrænere til at rådgive én, går det op i en højere enhed.

Lænsede 3 timer ad gangen - og kæntrede i 14 m/sek.

André Højen har vemodigt smidt håndklædet i ringen om at komme til OL i Japan i Finnjollen og helligerer sig nu at færdiggøre sin uddanelse som revisor på handelshøjskolen i Aarhus.

Mens det andet kæmpetalent i Laser- og Finnjolle, Stig Steinfurth, også har droppet Finnjollen og i stedet sejler International Moth med vennen André Højen. Samtidig er Steinfurth netop blevet læge og er i praktik i Vejle.

24 unge deltog i lejren med de kompetente trænere, hvor de fik lænset en hel del:

- De lænsede to til tre timer ad gangen, det var godt, men da sejlerne lørdag blev ramt af 14 m/sek. udfor Rosenvold, fik vi vores sag for i hver sin RIB. Flere kæntrede, men alt gik godt igen, fortæller 27-årige André Højen, der i dag netop har været i Hou for atter at undervise unge sejlere.

Y-modellen til kost

Drengene boede i et stort lokale på Tirsbæk Gods, mens pigerne boede på værelser.

- Vi havde udover lænsetræning også fokus på fysisk træning og kosten. De skulle selv lave maden. Jeg har brugt diætist, da jeg kørte min Finnjolle-kampagne. Vi lærte dem om Y-modellen, hvor der er overvægt med kulhydrater og proteiner. Vi ville give sejlerne indblik i, hvordan en hverdag er for elitesejlere, påpeger André Højen.

content-loader
content-loader
content-loader