Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne strømmer til distancesejladsen AFI 2Star, der sejles fra Aarhus til Ballen på Samsø og retur. Foto: AFI 2Star

Ny rekord i AFI 2Star: 130 startnumre udsolgt på under fire minutter

For femte gang i træk slår tilmeldingen til den populære doublehand-sejlads rekord. Flere startnumre kan være på vej.

Af Sara Sulkjær |

Da klokken passerer 12:03:30:62 søndag, er timeglasset for kapsejladshungrende sejlere, der drømmer om at føje AFI 2Star 2020 til kalenderen, løbet ud.

Under fire minutter tog det dermed at sælge de 130 startnumre i doublehand-eventen. En imponerende præstation, der, selv i Danmarks måske mest populære kapsejlads, er ny rekord. 

Frafald i foråret 

Dét er noget, der vækker begejstring hos de århusianske arrangører, der står bag arrangementet den 13. til 14. juni:

- Det har været en forrygende søndag, og dejligt at opbakningen til AFI 2Star Race stadig er høj, understreger en glad Kenneth Meier-Andersen, stævneleder, overfor Minbaad.dk.

Mens i alt 260 sejlere fordelt på 130 både gik fra computeren og tilmeldingssitet med et smil på læben, måtte en række bådejere skuffede vende tilbage til søndagens gøremål.

Alligevel er der håb. En venteliste er oprettet, således at eventuelt frigivne pladser kan videregives, og startlinjen fyldes ud:

- Traditionelt er der et vist frafald i løbet af foråret, og desuden vil vi tage en snak med vores samarbejdspartnere, om vi kan åbne for flere tilmeldinger, forklarer Meier-Andersen

Lytter til deltagerne

Også de sejlere, der endnu ikke har sikret sig en plads på tilmeldingslisten, tages dermed alvorligt i sejladsen. 

Præcis, som det er tilfældet med deltagerne, vis meninger efter målgangen i Aarhus indsamles for at sikre sejladsens fortsatte levedygtighed og popularitet:

- Hvert år spørger vi deltagerne, hvad der har fungeret godt, og hvad der kan forbedres. Det værdsættes af deltagerne, som hvert år kan se justeringer i arrangementet, påpeger Kenneth Meier-Andersen.

Tilmeld dig ventelisten til AFI 2Star 2020 her.

content-loader
content-loader
content-loader