Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De opdaterede søkort er klar til brug. Foto: Geodatastyrelsen

Opdater dine søkort: Ny T-rute fra Skagen til Storebælt

Når kalenderen siger 1. juli 2020, må sejlere være ekstra opmærksom i Skagerrak, Kattegat og den nordlige det af Sundet. Det er den øgede skibstrafik, der har fået de danske og svenske myndigheder til at etablere et nyt rutesystem, fortæller Geodatastyrelsen.

Af Sara Sulkjær |

Hidtil har der kun været én anbefalet transitrute, Rute T, fra Skagen til Storebælt. Den blev etableret for mere end 40 år siden.

Siden da er skibene blevet større, og af de 70.000, der hvert år sejler igennem Kattegat, er mange tankskibe med stor dybgang, som sejler til og fra Østersøen.

Derfor har de danske og de svenske maritime myndigheder besluttet at etablere et nyt rutesystem for at organisere skibstrafikken. Det vil nemlig både øge sikkerheden til søs og minimere risikoen for olieudslip forårsaget af skibskollisioner.

Fritidssejlere skal være opmærksomme

Når der etableres et nyt rutesystem, er det afgørende, at elementerne i et sådant rutesystem bliver præsenteret tydeligt for skibsfarten, så skibene er i stand til at planlægge en sikker sejlads og løbende kan følge med på søkortet under sejladsen.

Det er vigtigt for den erhvervsmæssige sejlads at sikre sig opdaterede søkort, men det er i lige så høj grad relevant for alle fritidssejlere, der begiver sig ud i de nævnte farvande.

Det understreger Geodatastyrelsen i en pressemeddelelse.

Bemærk dybgang

Det er desuden vigtigt, man er særligt opmærksom på, at der på basis af søopmåling er fastlagt mindste dybde og maksimal dybgang for de anbefalede ruter og dybvandsruterne.

Alle disse oplysninger fremgår af søkortene og noterne i søkortene.

content-loader
content-loader
content-loader