Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Erfarne Jonas Warrer og gast Jakob Precht har sat kursen mod OL i 2021. Foto: Sailing Energy

Datoen for OL 2021 er fundet - seks sejlere udtaget

Den 23. juli til 8. august 2021 afvikles verdens største sportsbegivenhed. Med over et år til legene er der god mulighed for at finde de sidste OL-atleter, heriblandt de danske repræsentanter i Laser Radial og RS:X Women.

Af Sara Sulkjær |

En uge efter at OL-arrangørerne besluttede at skubbe sommerens planlagte olympiske lege, er komitéen nu klar med en 2021-dato for det enorme sportsevent. 

Det bliver i dagene mellem den 23. juli og 8. august næste år, at sportsstjerner, trænere og journalister samt sportsfans over hele verden vil vende blikket mod værtslandet Japan.

Tid til kvalifikationskonkurrencer

Med den nye, fremrykkede dato har sports- og klasseforbund over et år til at uddele de sidste nationskvotepladser samt udpege de atleter, der kan se frem til at få stukket disse OL-billetter i hånden:

- Ved at placere OL om sommeren, så kolliderer det mindst muligt med allerede planlagte internationale konkurrencer og nationale mesterskaber, og der er samtidig tid til at afvikle de kvalifikationskonkurrencer, som i øjeblikket er ved at blive planlagt i de internationale idrætsforbund, forklarer Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF og generalsekretær i Danmarks Olympiske Komité. 

Det skriver Facebooksiden 'Danmark til OL'.

Finn-billet fortsat på højkant

Mens seks danske sejlere allerede har sikret sig en plads på startlinjen i Japan, mangler de danske nationspladser i Laser Radial og RS:X Women fortsat at finde deres endegyldige ejermænd - men mon ikke, der med stor sandsynlighed kommer til at stå henholdsvis 'Anne-Marie Rindom' og 'Lærke Buhl' på de to billetter.

Også Finnjollesejler André Højen Christiansen har fortsat en chance for at sikre Dannmark en OL-plads i den snart forgangne klasse. Meget skal dog gå sejlerens vej, hvis denne plan skal lykkes i den benhårde jolleklasse.

De danske OL-sejlere:
49er: Jonas Warrer og Jakob Precht

49erFX: Ida Baad og Marie Thusgaard

Nacra 17: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

content-loader
content-loader
content-loader