Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere af de unge fik en hyggelig snak med Kronprins Frederik, der selv er en ivrig sejler. Foto: Frederik Sivertsen

Kronprins Frederik fulgte Youngsters' første ligastævne fra vand og land i Sletten

Mange lagde vejen forbi Sletten i weekenden for at se det første Youngsters Ungdomsligastævne - herunder også Kongehusets store sejlsportsfan, Kronprins Frederik. I alt ti besætninger fra hele landet var til start ved stævnet, der blev vundet af Elvstrøm Racing Team.

Af Sara Sulkjær |

Sammen med frivillige fra Sletten Bådeklub søsatte Youngsters i weekenden landets første ungdomsligastævne i J/70’eren.

TI dygtige besætninger fra hele landet var til start og dystede på skift i fem af de splinternye J/70'ere, som Sejlsportsligaen har indkøbt til sæson 2020.

- Vejret var perfekt for sejladserne, sol og en frisk vind fra sydvest. Søndag friskede vinden yderligere op, og der var noget at arbejde med for de unge mennesker, forklarer Nynne Ammundsen fra Youngsters i en pressemeddelelse.

H.K.H. på havnen

En gestus til de mange unge og projektet Youngsters, støttet af Hempel Fonden, var, da H.K.H. Kronprins Frederik med stab gæstede stævnet.

Formand for Sletten Bådeklub, Eva Hofman-Bang, tog lørdag kl. 12 imod Kronprinsen, som efterfølgende blev sejlet ud i en RIB-båd for at følge sejladserne på tætteste hold.

På vandet fik Kronprinsen fortællingen om Youngsters, fastholdelse og rekruttering, og om hvordan Youngsters fremadrettet skal videreudvikles sammen med de danske sejlklubber. Efter turen på vandet var der også tid til en god snak med de unge sejlere og en peptalk.

Elvstrøm Racing Team tager sejr

En peptalk var næppe nødvendig for det efterhånden garvede hold Elvstrøm Racing Team. Allerede fra start øgede holdet, der fornyligt vandt 2. divisionsstævnet i Aarhus, forspringet til konkurrenterne.

Der var dog kamp til stregen fra de andre lokale hold fra Sletten Racing Team og Taarbæk Tigers. Alle tre ungdomsbesætninger er en del af Sejlsportsligaen og er vant til at sejle i J/70’erne og kender derfor til de korte, intense sejladser, som formatet var i weekenden.

Netop værterne fra Sletten Bådeklub har i mange år arbejdet målrettet for at fastholde flere unge i sejlsporten, når de vokser ud af Optimistjollerne.

For to år siden fik klubben sponsorstøtte til anskaffelsen af en J70’er, hvilket har betydet, at klubben i år deltog med et af de yngste hold i 1. division - og sågar kunne tage en tredjeplads ved weekendens ungdomsligastævne.

Stævnets top-3:
1. Elvstrøm Racing Team

2. Taarbæk Tigers

3. Sletten Sailing Team

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader