Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kong Frederik er hyppig deltager ved diverse sejlsportsarrangementer. Foto: John Buckle / SailGP

Sejlerglade Kong Frederik er ny protektor for Danmarks Idrætsforbund

Hans Majestæt Kongen, der med glæde følger de danske sejlere, overtager titlen fra sin mor, som abdicerede den 14. januar i år.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Dronning Margrethe blev protektor for Danmarks Idrætsforbund (DIF) den 1. oktober 1973 og holdt fast i sin støtte og sit arbejde med at fremme idrætten i Danmark helt frem til sin abdikation.

Nu ser DIF frem til at få en ny protektor i Hans Majestæt Kongen, der længe har spillet en stor rolle i at fremme både bredde- og eliteidræt i Danmark, men også internationalt:

- Det er en stor ære, at Hans Majestæt har valgt Danmarks Idrætsforbund som en af kongens protektioner. Vi ved, at sport og idræt ligger kongens hjerte nær, og vi ser frem til Hans Majestæts fortsatte støtte og engagement, fortæller Hans Natorp, formand for DIF, i en pressemeddelelse.

En kæmpe støtte

H.M. Kongen har længe støttet den olympiske bevægelse, mens han ligeledes har siddet i DIF’s bestyrelse i en årrække.  

Samtidig har Kongen ved flere lejligheder vist sin støtte og opbakning til de danske atleter, blandt andet ved at være til stede ved en lang række olympiske lege gennem tiden, ved at cykle med DIF Soldaterprojekts cykeltilbud til fysisk og psykisk skadede veteraner, Ride4Rehab, ved at deltage i DIF Skole OL sammen med tusindvis af børn og ved at tage initiativ til skabelsen af Royal Run:

- Kongen har jo gennem tiden vist en kæmpe støtte til idrætten generelt. Vi har uden tvivl fået flere til at bevæge sig takket være kongens initiativ til Royal Run, og jeg ved fra atleterne, der blandt andet kæmper til OL, at de kan mærke kongens opbakning helt ind på banen, på vandet, eller hvor konkurrencerne foregår.

- Det er en støtte, vi værdsætter, og vi er helt utroligt glade og stolte over, at samarbejdet kan fortsætte,” siger Hans Natorp.

En tak til Dronningen

DIF sender slutteligt en dybfølt tak til H.M. Dronning Margrethe for opbakningen til sporten gennem årene, der har haft stor betydning for de danske atleter og dansk idræt i almindelighed. 

H.M. Kongens protektion træder i kraft fra dags dato. 

content-loader
content-loader
content-loader