Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den bemærkelsesværdige hilsen, der blev sendt fra Dansk Søredning i Købenavn til Kong Frederik og Dronning Mary. Foto: DSRS Købehavn / Facebook

Søredningen i København sender særlig hilsen til Danmarks nye konge

Efter reddernes sejltur nær Middelgrundsfortet tonede en smukt formet kongekrone frem på plotteren. En krone, der er formet på baggrund af redningsbådens spor på farvandet nær Middelgrundsfortet.

Af Sara Sulkjær Hansen |

De københavnske reddere har været på en ganske særlig mission. En mission, der på en kold januardag sender de frivillige ud på en anderledes rute nær Middelgrundsfortet.

Målet er klart: At sende en særlig hilsen til Kong Frederik og Kongens hustru, Dronning Mary.

En personlig krone

Det lykkes.

Med præcise manøvrer formår redderne at fremtrylle et spor, der ikke blot viser kongekronen, men også et 'F' og et 'M' for det nye kongepar:

- Vi ønsker Kong Frederik X og Dronning Mary stort tillykke og et stort længe leve Kongen og Dronningen, lyder det fra den københavnske redningsstation, der for at sende den kongelige hilsen gik ombord på deres nye Rescue Njord-båd.

En kongelig start på 2024

Båden, der kom til stationen i maj 2023, har allerede transporteret redderne over mere end 3000 sømil og har derfor været en vigtig hjørnesten i størstedelen af de 141 aktioner, som redderne har deltaget i i det forgangne år.

- Selvom Rescue Njord er super båd, sejler den ikke selv. Vores frivillige har gjort en stor indsats for sikkerheden på Øresund og har tilsammen været over 1.650 timer på vandet i 2023, helt friviligt, påpeger redningsstationen, der med den særlige hilsen i hus har taget hul på 2024.

Kilde: DSRS København

content-loader
content-loader
content-loader