Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den tidligere danske OK-jolle mester, Bo Petersen blev fornylig nummer to i et stævne herhjemme lige foran Jørgen Lindhardtsen, som han træner med, mens stævnet blev vundet af den yngre Mads Bendix. Foto: Robert Deaves

DM for OK-joller slår atter rekord med 110 tilmeldte - men coronaregler truer

- Vi arbejder lige nu med to scenarier til OK-DM. Hvis regeringen ikke hæver forsamlingerne til 200 personer, må vi desværre sætte en begrænsning på 90 sejlere. Ser vi en lempelse som lovet, til 200 pers. Kan vi tage imod maximalt 130, lyder det fra Nyborg Sejlforening.

Af Troels Lykke |

En af de skrappe Hellerup-sejlere, Jens Lauge fra OK-klassen, fortæller i denne artikel til minbaad.dk:

Siden Mette Fredriksen lukkede landet ned den 12. marts, har Dansk OK Jolle Klub endnu engang oplevet en øget interesse og tilstrømning af medlemmer.

Der meldes om alt udsolgt af Joller, og skal du bestille en ny, er der ca. 6 måneders leverance fra Strandberg Marine.  Synergi Marine & Ovington i UK, melder også om lange leverancetider, primært grundet deres hårde lock down i april og maj.

- Vi har ca.  130 betalende medlemmer pt. Med en vækst på plus 10% hvert år. Det er klart at Corvid 19 krisen, har haft en ”positiv” effekt her.  Folk kunne jo ikke komme på vandet med deres vanlige kølbådsbesætninger, men det har så også afstedkommet den negative effekt, at det nærsten er umuligt at opdrive en konkurrencedygtigt brugt OK jolle i Danmark. Nogle vælger at bygge jollen selv, mens andre vender sig til bla. Sverige og UK, med dyre transporter til følge, foræller formand for OK jolle Klubben, Henrik Kimmer.

Men EM og VM blev aflyst i år

2020 stod ellers til at skulle være guldåret for OK sejlerne, med EM i Lundeborg og VM i Marstrand denne sommer.

- Vi har måttet aflyse alt pga. forsamlings forbuddet, og Svenskerne er jo stadig hårdt ramt, siger Henrik Kimmer og fortsætter.

- Vi er jo aldrig færre end 30-40 joller til vore stævner, så det har været umuligt at afholde de planlagte stævner frem til juni, hvor Kerteminde var vært for 45 sejlere.  Heldigvis har vi stadig DM i Nyborg i kalenderen, men trods de nye begrænsninger bliver det ikke nemt.

DM i Nyborg bliver i coronaens tegn

Stævneleder Carsten Berntsen, Nyborg Sejlforening:

- Vi arbejder lige nu med 2 scenarier for afholdelse af OK DM. Hvis regeringen ikke hæver forsamlingerne til 200 personer, må vi desværre sætte en begrænsning på 90 sejlere. Ser vi en lempelse som lovet, til 200 pers. Kan vi tage imod max 130.  Det handler jo stadig om afstandskravet, og her er vi noget udfordret til lands.  OK sejlerne elsker jo ”all inklusive” arrangementer, med 3 buffet måltider og smør selv madpakker.

Men buffet tilbydes ikke, siger Berntsen om DM, der starter 28. august 2020.

- Buffet kan vi under de givne omstændigheder ikke tilbyde, så vi må tage flere hjælpere ind i køkkenet for at sikre at hygiejne regler over holdes. Charlotte Haugaard fra Nyborg Sejlklub, styrer den del med hård hånd.

Svenskere vil til DM - SM er aflyst

Bo Jensen fra OK-bestyrelsen, fortæller at svenske OK-sejlere strømmer til DM.

- Her godt og vel en måned inden stævnet, er der ca. 110 joller tilmeldt. Folk er sultne på race, og svenskerne strømmer nu til da de måtte aflyse deres SM. Som reglerne er i øjeblikket, kan vi jo godt tage imod fra Skåne, Halland og Blekinge. Men vi kan jo desværre se os nødsaget til at afvise folk, i fald vi ikke får nye regler i august. Det ville pine mig at afvise netop tilmeldte OL-guldvinder Frederik Lööf, fra KSSS, så vi krydser alt vi kan frem i mod den 8. august.  

content-loader
content-loader
content-loader