Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Top tre på podiet efter OK-jolle DM. Fra venstre ses Bo Petersen, Anders Andersen og Lars Andreasen. Foto: Thomas Kvist.

Anders Andersen fra Horsens vinder 4. DM i OK-jolle

Anders Andersen er ny mester i OK-jolle. Bo Petersen tog sølv i feltet på 53 både. OK-jollen er præget af hårdere konkurrence efter flere træningsgrupper. Marstal Sejlklub får ros af ny OK-formand.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Den 4. DM-titel i OK-jolle til Anders Andersen er nu i hus, senest i 1995. Et comeback godt hjulpet af et nyt OK-jolle miljø i Horsens med mange flittige træningspartnere.

Anders bankede også sidste år kraftigt på døren til titlen, hvor Bo Petersen, Hellerup Sejlklub, to guldet. I år byttede de to plads. 

Hård konkurrence på banen

Ny mand på podiet blev en godt sejlende Lars Andresen fra Herslev, som har presset sig mere og mere på i toppen de sidste par år, hvor Herslev Strand Sejlklub i Roskilde Fjord er rammerne for et fleet på 30 aktive OK-joller.

- Nye folk i front af OK-jolle feltet er blevet hverdagskost til de mange årlige OK-jolle stævner. Det er ikke længere den samme håndfuld, som vinder det hele. Der bliver trænet seriøst rundt omkring i de mange klubber, fortæller ny formand i OK-klassen Henrik Kimmer Petersen og fortsætter.

- Dét bærer frugt og resultatet ses på den hårdere konkurrence til stævnerne. Mange topsejlere fra andre klasser starter tilmed i OK-jollen, fordi de elsker kapsejladser med mange både på startlinjen, hvor man møder hård konkurrence, fortæller Henrik Kimmer Petersen.

Færre sorte flag

Christian Lerche, ny direktør for Dansk Sejlunion, var baneleder, og det lykkedes ham og hans team at gennemføre 7 sejladser på 3 dage med vindforhold i den lette ende, hvor der skulle arbejdes flittigt med mærkerne.

Vanen tro kom det sorte flag i brug, men langt mindre end normalt, fordi startlinjerne generelt lå perfekt, selv i den springende vind.

53 tilmeldte til et DM i OK-jolle er færre end normalt, men tanken om en færgelogistik af lange bilrækker med bådtrailere har taget modet fra en del. Bekymringen overgik dog klart realiteten, og Marstal Sejlklub ved hvordan man giver gæster følelsen af at være velkomne.

Alt spillede max

- Marstal Sejlklub gennemførte et flot arrangement. Sejlklubben beviste, at de mestrer sammenhold, vilje og kompetencer til at strikke et stævne sammen, hvor alt spillede max, fortæller Henrik Kimmer Petersen.

- En skarrer af smilende hjælpere på land, som sørgede for en forplejning helt i top, med hjemmelavet mad alle tre dage fra morgen til aften. Levende musik til moleøllene og grillpølser. Under festmiddagen blev vi godt underholdt af det 15 mand store band 'Marstal Småborgerlige Sangforening', fortæller han.

Under festmiddagen gæsteoptrådte OK-jolle klassens første verdensmester fra 1963, Svend Jakobsen, på de skrå brædder

- Svend søgte optagelse, men bestod ikke optagelseskravene på grund af manglende søfartsbog, fortæller Henrik Kimmer.

De samlede resultater kan ses her.

Der var let vind ved DM i OK-jolle. Foto: Christian Lerche

content-loader
content-loader
content-loader