Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Et ungt Youngsters-hold tog sejren ved årets første og hidtil eneste ligastævne i Aarhus. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

De fem liga-oprykkere skal findes efter blot to stævner

Kun ét stævne er sejlet i Sejlsportsligaens 2. division, inden det afgørende stævne sejles denne weekend i Skovshoved. Blandt de 18 teams kan kun fem hold snige sig gennem nåleøjet.

Af Sara Sulkjær |

Selvom intentionen var en anden, har coronaen gjort det umuligt at gennemføre de planlagte stævner i Sejlsportsligaen.

Sæsonen er derfor halveret til blot to stævner, hvilket betyder, at de fem oprykkere fra 2. division allerede skal findes i denne weekend i Skovshoved. 

- Der har været snak om, hvorvidt man skulle holde turneringsformatet til at sejle alle fire stævner, før der kunne sejles en finale (generalforsamling, red.), men dette bliver ikke aktuelt i denne sæson, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Youngsters må ikke rykke op

Uændret fra tidligere år er det for wildcard-hold som WOW og Youngsters fortsat ikke muligt at rykke op i 1. division. Vinder et af disse wildcard-hold udtagelsen, må de derfor lade pladsen gå videre.

En ikke uaktuel detalje, da Youngsters ONE netop vandt det første stævne i Aarhus for 14 dage siden. 

Selvsamme hold med Rasmus Lumbye, Rasmus Bolvig, Mark Carlsen og Mads Taatø tog ligeledes en sejr ved det første Youngsters Ungdomsligastævne i Sletten i sidste weekend. Et stærkt hold, der forhåbentlig er klar til en god weekend i Skovshoved.

Tre kvindelige WOW-hold

Klar er også de danske kvinder, der har fundet sammen på adskillige WOW-hold rundt i landet. For at få flest på vandet har der derfor været lodtrækning tidligere på året med de besætninger, der gerne ville sejle 2. division.

Hele tre WOW-hold var på plads ved det første stævne i Aarhus, og nu er det så tre nye hold, der skal sejle i Skovshoved.

Det bliver et lokalt hold fra SKS med Jeanette Gorm Hansen, et lokalt hold fra KDY med Helle Ørum samt et aarhusiansk hold med Christina Andersen, der vil figurere på startlinjen.

De foreløbige oprykkere

Efter kun ét stævne ser det således ud i toppen af 2. division – men meget kan ske de næste dage:

1. Youngsters ONE (kan IKKE rykke op)

2. Furesøen red stars

3. WOW III (kan IKKE rykke op)

4. Syvstjernen Yacht Club

5. Skolerne i Oure

6. WOW II (kan IKKE rykke op)

7. Thisted

8. Sejlklubben København

content-loader
content-loader
content-loader