Gå til hoved-indhold
Tur

Ny gastebørs: Sejler Michael Gedde vil matche skippere og gaster fra hele verden på SailMore

100 brugere er gået ombord på den online gastebørs, der blev søsat for få uger siden. Gasterne sidder klar, men skipperne mangler fortsat at opdage fordelene ved sejlads med selskab i hjemligt farvand. I 2021 søsættes portalen i en engelsk version.

Af Sara Sulkjær |

Et dokument med navnet SailMore, et logo og et designforslag. Det var, hvad der for et par år tilbage tikkede ind i mailboksen hos tredive af sejler og reklamemand Michael Geddes kontakter.

Tilbagemeldingerne fra sejlervennerne i Aarhus, naboen, fra Geddes mor, de yngre danskere og udvalgte langturssejlere gjorde ikke århusianerens tro på gastebørs-projektet mindre: 

- Der var en 110 % positiv respons, hvilket gjorde, at jeg turde gå videre med idéen. En idé, der nu har udmøntet sig i en online gasteportal, der på sigt skal matche gaster og skippere fra hele verden, forklarer Michael Gedde i et interview til Minbaad.dk.

Vil ramme den store scene

Ambitionerne er lige så høje som antallet af sejlbåde i de stopfyldte marinaer i uge 30. 

I 2021 vil platformen i en engelsk version ramme den internationale sejlerscene, som i løbet af et par år skal kaste omkring 5.000 brugere af sig fra ind- og udland. Brugere, der fra årsskiftet månedligt må forvente at slippe et mindre beløb for at være en del af børsen:

- Hvis jeg på sigt kan leve af indtægterne fra portalen, vil det naturligvis være dejligt, men grundlæggende handler det om at hjælpe flere til positive oplevelser på vandet, understreger 55-årige Gedde og fortsætter:

- Som sejler møder jeg mange, der gerne vil på vandet, men som mangler modet til at tage det sidste skridt. Efter blot én sejltur har de ofte en fornemmelse af, om det er noget for dem.

Sammen med en it-programmør satser idémanden derfor på, at den nye portal ikke blot lokker erfarne sejlere ombord, men også nysgerrige eventyrer.

Konkurrence med eksisterende portaler

Men SailMore, der som navnet antyder er stærkt inspireret af køretjenesten GoMore, er ikke eneste spiller på det blå marked.

Et par portaler med tusindvis af medlemmer verden over lokker hver dag med utallige togter i Caribien, på Stillehavet og i Fransk Polynesien.

Alligevel er det danske site, ifølge ejeren, unikt. Brugervenligheden er modsat flere af de i forvejen kendte i top, når gasten i den avancerede database kan lave detaljerede søgninger om alt fra interesser til destination og periode.

De mange features skal sikre det rette match mellem skipper og gast, hvilket skal gøre det attraktivt at blive en del af portalen. Noget, som omkring 100 gaster allerede er blevet i løbet af sitets to uger lange levetid.

Efterdønningerne fra Tv-serien ’Kurs mod fjerne kyster’ ruller fortsat over landet, ligesom danskerne i stadigt stigende grad sætter kurs mod naturen - tendenser, som coronakrisen ikke har mindsket, og som blot er med til at øge danskernes interesse for den alternative ferieform på vandet.

Skipperne lader vente på sig

Til gengæld er det de færreste danske bådejere, der overvejer muligheden for at sejle med disse gaster i hjemligt farvand:

- De fleste forbinder det med langturssejlads i Caribien. Men det er altså også muligt i Danmark, og interessen er her. Som skipper får du sejlet mere og endda i selskab med andre, hvor du får lov at øse af din viden. Samtidig er det en mulighed for at dække nogle af de udgifter, der er forbundet ved at være bådejer, forklarer Michael Gedde.

Portalen skal gøre det let, enkelt og overskueligt for skipperne at invitere gæster ombord og sammensætte de rette besætningerne for en kortere eller længere periode. 

Ved at udfylde en profil på sitet og vedlægge oplysninger om erfaring, kvalifikationer samt destination og længde er bådejeren ét skridt nærmere en sejltur i nyt og hyggeligt selskab.

- Der vil altid være en grad af tillid, både fra gaster og skippers side, for man udfylder selv kvalifikationer, understreger Gedde. 

Planen for fremtiden er derfor klar: Når portalen for alvor får vind i sejlene, skal det være muligt at anmelde den enkelte skipper og gast, således at nysgerrige hurtigt og enkelt kan danne sig et indtryk af den pågældende person.

Fakta om SailMore:
• Tag på sejlferie med en erfaren skipper - også for dig uden sejlerfaring
• Ny feriemulighed for unge, ældre, familier eller venner - i Danmark eller i hele verden
• Som gast vil du opleve en unik ferieform. Med vind, hav, natur, familie og venner
• Som skipper får du flere timer og sømil på vandet, hyggeligt selskab og nye (sejler)venner
• Skippere og gaster finder nemt hinanden på webportalen https://www.sailmore.net

Sådan gør du:
Som gast: Opret en profil, søg og find den rette skipper, sejldatoer og destination
Som skipper: Opret dine sejltogter, søg og find gaster/gæster på SailMore.net

content-loader
content-loader
content-loader