Gå til hoved-indhold
Havne
- Det er et stort problem for os at regeringen stadig har lukket grænsen, siger Henrik Reese, bådforhandler i Aabenraa. Foto: Troels Lykke

Tyskere opsiger kontrakter på stribe med danske lystbådehavne, fordi regeringen har lukket grænsen

Lige nu opsiger tyskere med båd i Danmark deres kontrakter med de danske lystbådhavne på stribe, fordi de ikke må komme over grænsen.

Af Troels lykke |

For de mange hundrede tyskere, der har deres båd til at ligge i de sønderjyske lystbådehavne, er der stadig ingen adgang til Danmark, da regeringen stadig har spærret grænsen.

- Jeg ligger søvnløs om natten. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, siger Anders Dahl, der er driftsleder på Augustenborg Yachthavn, til TV 2.

Til Motorbaadsnyt.dk siger Henrik Reese fra Reese Marin i Aabenraa:

- Det er også et problem for os, skriv endelig om det, forklarer bådhandleren gennem 50 år, der sælger motor- og sejlbåde. Han sælger mange både til tyskere og har generelt meget med dem at gøre.

Tyskere opsiger deres kontrakter

Anders Dahl fortæller, at tyskere og andre udenlandske kunder er begyndt at opsige deres kontrakter med havnene for at flytte deres sejlbåde væk fra Danmark. Foreningen af lystbådhavne i Danmark vurderer, at der ligger omkring 1000-1500 udenlandske både alene i Sønderjylland.

Det mærkes på Augustenborg Yachthavn, hvor 20 procent af de udenlandske gæster allerede har opsagt deres kontrakt. Mange kunder lægger typisk 60.000 kr. årligt i havnen.

Kilde: TV2

content-loader
content-loader
content-loader