Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlerne skal fremover bære mundbind i klubbernes lokaler, blandt andet her i Kerteminde. Arkivfoto

Nye regler træder i kraft torsdag: Nu skal du bære mundbind i klubhuset og i marinebutikker

Fra torsdag kræver et besøg i det lokale klubhus brug af mundbind, ligesom bindet skal bæres i butikker og lignende. Det er til gengæld muligt af afholde generalforsamlinger med op til 500 medlemmer, hvis anbefalingerne nøje overholdes.

 

Af Sara Sulkjær |

Sættes kursen mod det lokale supermarked, vil du fra i dag, torsdag, blive mødt af de karakteristiske, lyseblå mundbind. Mundbind, der fra torsdag den 29. oktober skal bæres på alle indendørs områder, der er tilgængelige for offentligheden. Under denne kategori hører også landets klubhuse. 

Det understreger Dansk Sejlunion på sin hjemmeside, hvor det samtidig gøres klart, at mundbind ikke er pålagt under selve træningen, der, ifølge unionen, indledes, når sejleren forlader omklædningsrummet.

Skal bundmaling, redningsveste og tovværk handles i den lokale marinebutik, må mundbindet til gengæld bæres under hele besøget:

- I vil fra i morgen torsdag møde os med mundbind eller visir i butikken. Vi minder jer alle om, at også I skal bære mundbind, når I træder ind af døren til butikken, skriver Havneservice Marinecenter Horsens & Juelsminde således i en påmindelse på deres Facebookside.

Ansigtet i samme retning til generalforsamlinger

Efteråret er samtidig blevet sæson for generalforsamlinger. I flere klubkalendre er møderne indenfor de kommende uger plottet i kalenderen - og det er faktisk muligt at afvikle generalforsamlingerne, da forsamlingsforbuddet her er på 500 personer, hvis de nødvendige restriktioner vel at mærke overholdes:

- Man skal gå ind af døren og direkte til sin plads og blive der, til generalforsamlingen er slut. Herefter skal man som deltager omgående forlade lokalet uden snak eller unødige ophold undervejs, forklarer Dansk Sejlunion.

Afstands- og kvadratmeterkrav må ligeledes overholdes, ligesom medlemmerne skal sidde med ansigtet i samme retning under hele mødet. 

Træning for ungdomssejlere kan fortsætte

I langt de fleste tilfælde gælder det nye forsamlingsforbud på ti personer for alle over 21 år, herunder også ved kapsejladser og andre udendørs aktiviteter, dog fortsat. Til gengæld kan de yngre sejlere i grupper på under 50 personer fortsætte deres træning på såvel land og vand. Samtidig må "nødvendige voksne" såsom trænere, instruktører og lignende være til stede under træningen:

- En tommelfingerregel er, at de voksne, som var nødvendige for at gennemføre idrætsaktiviteten før de nye restriktioner, også må forventes at være nødvendige, efter de nye restriktioner er blevet indført, rådgiver Dansk Sejlunion de mange klubtrænere.

Læs mere om de seneste corona-restriktioner hos Dansk Sejlunion her

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader