Gå til hoved-indhold
Havne
Samlet set vil Sæby Havns kapacitet komme op på omkring 430 bådpladser, når den nye råhavn står klar og broerne i den gamle havn er blevet renoveret. Grafik: Frederikshavn Kommune

Sejlerne står i kø til ny lystbådehavn i Sæby - pris tæt på 70 mio. kroner

Det nye havneområde bliver anlagt syd for den nuværende indsejling. Det består blandt andet af en 600 meter lang ydermole, to nye havnebassiner med ekstra bådpladser og et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere.

Af Troels Lykke |

Der er endnu ikke taget så meget som et eneste spadestik til den kommende havneudvidelse i Sæby. Alligevel synes den store udvidelse mod syd langs kysten allerede at være en succes, for sejlerne står i kø for at få lov at ligge der til sommer.

- Jeg ved ikke, hvornår entreprenøren går i gang, men det er også lige meget, bare han er færdig som lovet til første juni, for jeg har 240 fastliggere, der er klar.

Sådan lyder det fra havnefoged Birger Isaksen, der er fuld af fortrøstning over, at det nok skal lykkedes at kunne tyvstarte på at tage hul på den "nye" Sæby Havn til sommersæsonen næste år. Det skriver TV 2 Nord, der også har tv-klip om den forventede udvidelse.

Mangler 3,4 mio. kr. før gravemaskine starter

Den officielle indvielse af den totale havneudvidelse ventes dog først at være til efteråret næste år. 

For at det hele er i orden med blandt andet træbroanlæg, stibro samt anlæg og stenkastning ved sydlig indsejling og soppestrand samt etablering af rekreative anlæg langs promenade, kræver det, at byrådet i Frederikshavn er klar til at give en tillægsbevillig til projektet.

For den planlagte havneudvidelse af Sæby Havn til hele 63 millioner kroner mangler lige 3,4 millioner, og så kan gravemaskinerne komme i gang.

Derfor ansøger teknisk udvalg nu byrådet i Frederikshavn om en tillægsbevilling til anlægsprojektet Sæby Havn i form af et rådighedsbeløb på 3,4 mio. kr.

Flere på venteliste

Havnen har mellem 7.000 og 7.500 gæstesejlere pr. år, derudover står flere på venteliste til en gæsteplads.

Samlet set vil Sæby Havns kapacitet komme op på omkring 430 bådpladser, når den nye råhavn står klar, og broerne i den gamle havn er blevet renoveret – alt efter bådpladsernes størrelse.

Kilde: TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader