Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Emil Boie Jensen leverede en knusende sejr med otte førstepladser ud af ni mulige. Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Magnus Schønemann Mortensen og Andreas Kristiansen fra Skælskør Amatør-Sejlklub nåede alligevel at levere bedst og fik fortjent guld. Fotos: Mogens Hansen

DM for Tera Sport og sjællandsmesterskab for Feva XL blev delt op i to på Greve Marina

Tera-feltet, hvor Emil Boie Jensen fra Greve vandt, var på den ene havneø, mens stævnet for Feva-jollerne, som havde Magnus Schønemann Mortensen og Andreas Kristiansen fra Skælskør som sejrsherrer, var på den anden i Greve Marina. På vandet var der også kun 50 sammen.

Af Troels Lykke |

Sejlklubben Køge Bugt (SKB) på Greve Marina holdt i weekenden 26.-27. september Lohke Sailing Cup - danmarksmesterskab for jolleklassen Tera Sport og sjællandsmesterskab for Feva XL. Stævnet var en stor succes hos de unge sejlere, fortæller ungdomsleder Peter Toft fra Sejlklubben Køge Bugt.

Han fortæller videre til Minbaad.dk:

Sejlsæsonen 2020 har generelt været meget udfordret af corona med aflyste stævner på stribe.

Weekenden før stævnet blev en række andre ungdoms-DM'er indenfor sejlsport lukket ned på grund af forsamlingsforbuddet, der kom ned på 50.

Corona tæt på at lukke stævnet

Det var også lige ved at lukke Lohke Sailing Cup, men bane- og stævneledelsen fandt løsninger og kunne gennemføre. Her var det en stor hjælp, at Lohke Materieludlejning var aktiv stævnesponsor.

Lohke udlånte venligt lækre omklædnings- og toiletvogne, der blev stillet op på hver af de to havneøer i Greve Marina. Tera-joller på den ene havneø, og Fevaerne på den anden. Selv på vandet blev det håndhævet, at der kun måtte være 50 sammen.

Vejrmæssigt startede det uden vind, som betød omkring to timers udsættelse. I ventetiden legede og hyggede de unge, indtil vinden var rimelig stabil med omkring 3 m/sek.

Baneleder Badstue var god

Banelederen Søren Badstue gik herefter i gang og styrede kapsejladserne på topprofessionelt niveau. Valget af Søren Badstue var oplagt. Han er fra Vallensbæk og har en flot international karriere som baneleder, blandt andet ved VM i Aarhus i 2018.

Efter en lørdag med let til mellem vindstyrke skiftede vinden op i niveau til søndagens sidste sejladser.

Der var til tider op mod 10 m/sek vind, hvilket er meget for de yngste sejlere. Nogle gav op og blev hjulpet i land af følgebåde. De fleste sejlere fik dog en festlig dag med masser af action, hvor der dagen igennem skulle bruges kræfter. 

Emil Boie Jensen suveræn i Tera Sport

Efter en weekend med sejlads i både svag og hård vind gik to af DM-medaljerne indenfor sejlsport i jolletypen Tera Sport til Sejlklubben Køge Bugt fra Greve.

Emil Boie Jensen leverede en knusende sejr med otte førstepladser ud af ni mulige.

Større kamp var der om sølvet. Med kun ét point til forskel gik sølvet til Andreas Bjerre Pedersen fra Grenå Sejlklub foran det lokale talent David Christoffersen, som tog bronzen.

Magnus og Andreas suveræne i Feva

Blandt Feva-jollerne skiftede guld, sølv og bronze plads gentagne gange under stævnet. Flere af besætningerne nåede at lave førstepladser på skift. 

Magnus Schønemann Mortensen og Andreas Kristiansen fra Skælskør Amatør-Sejlklub formåede alligevel at levere bedst og fik fortjent guld.

Anders Vestergaard Olsen og Clara Frandsen fra Egensedybet fik sølv. Ligesom for Tera var der igen ét sølle point ned til bronzen, som gik til Mille Taatø og Amalie Vindahl fra Hornbæk. 

Planlægning af VM 2021 for Tera i Greve Marina

Stævnet bliver absolut ikke det sidste vigtige sejladsstævne på Greve Marina.

Planlægningen af VM 2021 for Tera-joller er allerede i gang, og henover vinteren vil sejlere fra flere sjællandske klubber sejle fra Greve Marina, så de kan være klar til at give sejlere fra hele verden kamp til stregen.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader