Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Tera-sejlerne sætter hinanden stævne ved VM i Greve 2024. Foto: RS Sailing

Tera-sejlere fra hele verden samles til VM 2024 i Greve

Op mod 80 sejlere ventes til start i august, hvor verdensmesterskabet løber af stablen på Køge Bugt. Efter det aflyste corona-VM i 2021 er stævnet et kærkomment plaster på såret for de lokale arrangører.

Af Sara Sulkjær Hansen |

De havde glædet sig. De lokale Tera-sejlere fra Greve Marina - og fra resten af Danmark. Endelig. I 2021 var en dansk by udpeget som vært for verdensmesterskabet i Tera-jollen.

Glæden blev kort. Den verdensomspændende corona-pandemi gjorde sit indtog, og mesterskabet måtte aflyses:

- Efter at have set, hvor skuffede værterne var, da deres drømme om at afvikle begivenheden for et par år siden blev afbrudt på grund af den globale pandemi, er det enormt tilfredsstillende, at de får endnu en chance for at vise verden, hvilket fantastisk sejlersted Greve er, understreger tyske Dan Jaspers fra den internationale Tera-organisation i en pressemeddelelse.

Gode strømforhold

Med en otte kilometer lang sandstrand, moderne faciliteter og kort afstand til København ser Tera-sejlerne frem til at besøge den danske marina i Køge Bugt.

En bugt, der med sin lave vanddybde og milde strømforhold sætter rammerne om et sjovt og sikkert mesterskab for de op mod 80 jollesejlere, der ventes at finde vej til Greve i august.

- Med 65 både fra 7 lande, der har deltaget i verdensmesterskaberne i 2023 på Iseosøen, Italien, forventer RS Tera-klassen et endnu større fremmøde i 2024, hvor mange forudsiger, at 2024-begivenheden vil se op mod 80 både på startlinjen, forklarer den internationale organisation.

- En fantastisk begivenhed

I spidsen for de mange sejlere står Sejlkubben Køge Bugt, der siden 1977 har været en aktiv spiller på havnefronten i Greve - og som denne gang skal agere arrangør ved mesterskabet:

- Jeg opfordrer jer alle til at tilmelde jer til det, der tegner til at blive en fantastisk begivenhed, og jeg ser frem til at se jer i Danmark i august 2024, lyder den afsluttende opfordring Dan Jaspers og resten af Tera-klassen.

Du kan tilmelde dig mesterskabet her.

PROGRAM FOR MESTERSKABET:

Lørdag d. 3. aug.: Indskrivning

Søndag d. 4. aug.: Tjek af udstyr, træning og coaching

Mandag d. 5. aug.: Sejladserne starter

Torsdag d. 8. aug.: De sidste sejladser og præmieceremoni

content-loader
content-loader
content-loader