Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tracker-kortet fra Nordjylland Rundt 2019. Foto: Nordjylland Rundt
Kapsejlads
Med GPS-tracking er det muligt for kapsejladsens dommer at følge bådenes position på en PC, når der er en mobiltelefon med et trackerprogram ombord under sejladsen. Foto: Troels Lund Laursen
Kapsejlads
2019-vinder Mogens Tomra modtager Stig Larsens vandrepokal (et såkaldt ”stormglas”) i Aalborg Sejlklub efter kapsejladsens afslutning i oktober. Foto: Nordjylland Rundt

Sejlerne vælger selv starttidspunktet i den corona-venlige Nordjylland Rundt

Fra den 1. maj til 1. oktober kan deltagerne stævne ud på ruten, der bringer besætningerne gennem Limfjorden og rundt om Skagen. Vinderen findes via GPS-tracking. Sidste år lød bedste tid på 50 timer og 40 minutter.

Af Sara Sulkjær |

Eventyret kalder. Med det motto invitererer Aalborg Sejlklub for anden gang i nyere tid deltagerne ombord i distancesejladsen Nordjylland Rundt. 

En sejlads, der afholdes fra den 1. maj til den 1. oktober, hvorfor deltagerne selv beslutter, hvornår startskuddet skal lyde. 

Uden smittefare

Det gør kapsejladsen, der blev sejlet i årtier frem til 1994 og genoptaget i en moderne udgave i 2019, til én af de naturligt mest corona-venlige sejladser. 

- I den moderne udgave af Nordjylland Rundt-kapsejladsen er der ikke behov for, at besætningerne i de deltagende både forsamles, hverken ved start eller målgang. Det er ufestligt, men enhver smittefare er til gengæld borte, forklarer arrangørerne i en pressemeddelelse.

Samtidig er blot sejlads med familie eller singlehanded-besætninger foreløbigt tilladt i 2020 grundet coronavirussens hærgen verden over.

Tjek vejrprognoserne

Det var ikke tilfældet i fjor, hvor White Beam med skipper Mogens Tomra og besætning stævnede ud på ruten den 21. juni kl. 13.19 vest for Limfjordsbroen. 

Med fradrag fra tre bropassager var sejlerne retur ved broen 50 timer og 40 minutter senere, den 23. juni.

- Første års erfaring er, at det lønner sig at studere vejrprognoserne grundigt, før starttidspunktet besluttes, forklarer stævneleder Thyge Steffensen til Minbaad.dk.

Netop vejret satte en stopper for flere af sidste års sejlere, hvilket betød, at Mogens Tomra som den eneste formåede at sejle hele vejen rundt om Nordjylland. Et antal, der gerne skal højnes i 2020 - også selvom ingen foreløbigt har meldt deres ankomst til sejladsen:

- Det savner jeg heller ikke, da man kan sejle turen med Keep Sailing-trackeren tændt og så efterfølgende tilmelde sig, understreger Steffensen.

Tilmelding til turen sker ved at blive ven med Thyge Steffensens båd, Rød 2 i Aalborg Sejlklub, på Keep Sailing-trackeren. Læs mere om Nordjylland Rundt her.

content-loader
content-loader
content-loader