Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Plakaten er udført af den internationale kunstner Mads Berg, der med en moderne fortolkning af sejlglæden fra 70’erne er et godt symbol på Smile Race. Grafik: Mads Berg

Smile Race - ny Fyn Rundt-sejlads med syv startbyer

Sejlerglade danskere kan nu sejle rundt om Fyn uden at tage fri fra arbejde. Faaborg-sejladsen Smile Race har flere startlinjer, hvilket begrænser transporttiden for deltagerne. Samtidig håber arrangørerne at bringe sejlglæden fra 70’erne og 80’erne tilbage.

Af Sara Sulkjær |

Smilet skal frem. Et hæderligt formål, der har lagt grundstenene til Danmarks nye distancesejlads, Smile Race, der tager deltagerne rundt om Fyn.

- Vi vil have den sejlglæde, man mødte op gennem 70’erne og 80’erne ved de store distancesejladser, hvor der var alle slags deltagere, både ambitiøse sejlere, klubsejlere og dem der nyder at komme ud at sejle, forklarer arrangørerne fra Faaborg Sejlklub i en pressemeddelelse.

Sejlads med coronahensyn

I en tid hvor omstændighederne gør, at Sejlerdanmark er vendt mere eller mindre på hovedet, og de fleste store kapsejladser er aflyst eller udskudt, ønsker Faaborg Sejlklub at samle de sejlerglade i en event, der kan afholdes med hensyntagen til coronavirus.

En sejlads, der sætter sejlglæden i højsædet.

Det skal være nemt og ikke mindst sjovt at deltage. Sejladsen skal være med til at styrke sammenholdet imellem venner, familier og klubkammerater, hvorfor der sejles i både et DH-løb, doublehanded-løb, flerskrogsløb og turløb.

Alle starter samtidig

Samtidig afskaffes den ofte lange transportsejlads, så blot én weekend skal sættes af til sejladsen, hvormed flere vil have tid og mulighed for at deltage.

Således vil det være muligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens.

Der vil blive startet samtidigt fra alle de nævnte byer lørdag morgen den 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn. Der vil være tracking på bådene, så sejlerne kan følge hinanden.

Ikke 100 % fair sejlads

Med spredte startlinjer venter også forskellige vind- og vejrforhold. Noget, Faaborg Sejlklub er fuldt ud bevidst om: 

- Vi er udmærket klar over, at de forskellige startsteder ikke vil give en 100 % fair sejlads, hvor alle sejlere bliver stillet lige. Men er det nu også så vigtigt?, spørger arrangørerne.

Kun banesejlads i entypebåde sikrer en tilnærmelsesvis deltagelse på lige vilkår. Så snart der kommer måleregler og distance på sejladserne, så er der nogle, der vil have nemmere ved at vinde end andre. 

- Lad os omfavne sejlglæden og finde vores egne pejlemærker at sejle efter. Om det så er målet om hurtigste omsejlingstid eller flotteste aftensmad betyder mindre, lyder derfor opfordringen fra Faaborg Sejlklub.

Sociale præmier på højkant

Også måden, hvorpå præmierne uddeles, er nytænkt i den anderledes Fyn rundt-sejlads. 

Det skal være sjovt og spændende, hvorfor der ikke blot vil være præmier for det rent sportslige, men i lige så høj grad præmier med et mere socialt præg. 

For de fem sejlere i hver startby, der hurtigst sender deres tilmelding i retning af sejladsen, venter en original Smile Race-t-shirt. Samtlige deltagere kan desuden se frem at modtage det såkaldte Smile Race-flag:

- Vi går tidligt ud med vores idé, så sæt kryds i kalenderen og tal med jeres venner i klubben, om det ikke er noget for dem at deltage i denne sejlerfest, slutter arrangørerne Faaborg Sejlklub.

Læs mere om Smile Race og tilmeldig dig allerede nu sejladsen her.

Sejladsen kort fortalt

Formålet er:
• At samle Sejlerfyn/-danmark

• At skabe en distancesejlads, hvor man kan deltage på flere niveauer

• At skabe en sejlads, hvor sejlglæden er i højsædet

• At skabe en kapsejlads stort set uden transportsejlads

• At skabe en sejlads, der bygger på sportsmanship og taler til vores indre gentleman

• Sejle Fyn Rundt uden at man behøver tage fri fra arbejde

• 30 timer hvor der er sejl rundt om Fyn, lige meget hvor man kigger hen

Hvordan?
• Det vil være muligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn. Sejlere uden for Fyn starter fra den by, der passer dem bedst på ruten

• Startstederne vil være ved bøjer ud for de forskellige byer. Det er sejlernes eget ansvar at starte tiden. Det er også sejlernes eget ansvar at melde måltagningstidspunkt ind. Dette taler til vores alles indre gentleman. 

• Der vil være tracking på alle både, så sejlerne kan følge hinanden, og omverdenen også kan følge med. 

• Sejladsen er en del at Dansk2Star Mesterskabsserie 2020.

• For de kapsejlende både vil der som minimum være præmier til den bedste fra hver startby og overaltpræmier. Der vil også blive kæmpet imellem de forskellige startbyer om hvilken by, der klarer sig bedst samlet

• For alle deltagende både vil der også blive konkurreret på et mere socialt plan. Det kan være bedste billede taget på Nordfyn, Østfyn, Sydfyn og Vestfyn. Billede af bedste aftensmad, yngste besætning, ældste besætning. Dem, der sejler længst for at komme til start. Hvem overhaler flest, og hvem bliver overhalet af flest. Til den klub, der tilmelder flest både. Ja, mulighederne er mange

• Skippermøde og præmieuddeling vil foregå online. Præmierne vil efterfølgende blive uddelt i de forskellige klubber

content-loader
content-loader
content-loader