Gå til hoved-indhold
Tur
Det blev en lang tur for den 47-årige sejler Juan Manuel Ballestero, der VILLE besøge sin far på 90 år.

Sejlede 85 dage over Atlanten til Argentina i 29 fods båd for at besøge sin 90 årige far

Få dage efter, at Argentina lukkede for flytrafikken, valgte sejler at stævne ud fra Porto Santo i sin lille sejlbåd Skua med direkte kurs mod hjemlandet Argentina. En tur på 9.000 kilometer, skriver dr.dk. Se indslag.

Af Troels lykke |

Coronavirus har betydet, at mange familier ikke har haft mulighed for at se og besøge deres nærmeste, især ikke, hvis de befandt sig på et andet kontinent, da coronavirusset tvang flyene til at blive på jorden.

Det gjaldt også familien Ballestero fra Argentina, skriver dr.dk - se tv-indslag og fotos

Mens argentinske Juan Manuel Ballestero opholdt sig på den lille portugisiske ø Porto Santo tilbage i marts, var hans på det tidspunkt 89-årige far Carlos Alberto Ballestero hjemme i byen Mar del Plata i Argentina.

Flytrafikken lukkede

De fleste havde nok sat sig tilbage i sofaen og tændt computeren for at komme i kontakt med faren, men det var ikke nok for Juan Manuel Ballestero. I stedet satte han sejl – bogstavelig talt.

Få dage efter, at Argentina lukkede for flytrafikken, valgte han nemlig at stævne ud fra Porto Santo, nord for Tenerife, i sin lille sejlbåd Skua med direkte kurs mod hjemlandet Argentina på den anden side af Atlanterhavet.

En tur, der endte med at tage 85 dage og presse sønnen Juan Manuel til det yderste.

Det skriver New York Times.

Pakkede båd med dåsetun, ris og frugt

47-årige Juan Manuel pakkede sin 29-fod lange sejlbåd 'Skua' med dåsetun, ris og frugt og satte sejl mod vest i midten af marts måned.

- Jeg ville ikke blive på en ø uden coronasmittede som en kujon. Jeg ville gøre alt for at komme hjem. Det vigtigste for mig var at være sammen med min familie, siger han til New York Times.

En tur over Atlanten på omkring 9.000 kilometer i fugleflugt i en 29-fods sejlbåd er dog langt fra uden risiko, så både myndighederne i Portugal og venner forsøgte at tale ham fra at tage afsted.

Kilde. dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader