Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

The Ocean Race-ruten 2021 er på plads - Aarhus bliver tredjesidste værtsby

Ocean Race-sejlerne indleder atter den udfordrende jordomsejling i Alicante. Et halvt års tid senere, i foråret 2022, ankommer fleeten til Aarhus. Se hele ruten med de ti udvalgte værtsbyer.

Af Sara Sulkjær |

Ti byer har sikret sig en plads på Ocean Race-kortet, når den kommende Jorden rundt-sejlads efter planen skydes i gang i oktober 2021.

Spanske Alicante får traditionen tro lov at sætte rammerne om sejladsens start, hvorefter stævnen vendes mod syd og et besøg i den sydafrikanske hovedstad, Cape Town. 

Kompakt rute

Den barske sejlads højdepunkt, set med danske øjne, bliver uden tvivl ankomsten til Aarhus.

Den jyske hovedstad bliver første - og tiltrængte - stop efter sejlernes Atlanterhavdskryds. Samtidig bliver Danmark det tredjesidste stop, inden kursen sættes mod hollandske Haag for at tage sin afslutning i Genova, Italien:

- Ruten er mere kompakt på 38.000 sømil og med to færre stop-overs sammenlignet med den sidste sejlads, men den inkluderer to afgørerende ben i Det Sydlige Ishav, hvor besætningerne på både IMOCA60'erne og VO65'erne får mulighed for at føje deres historier til sejladsens legender, forklarer Johan Salén, administrerende direktør for The Ocean Race, i en pressemeddelelse.

Ruten for The Ocean Race 2021-22:

Alicante, Spain - Race Start

Cabo Verde

Cape Town, South Africa

Shenzhen, China

Auckland, New Zealand

Itajaí, Brazil

Newport, RI, USA

Aarhus, Denmark

The Hague, Netherlands

Genoa, Italy - The Grand Finale

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader