Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver fortsat sejlads i Nykøbing Falster, men nu uden eventfirmaet Shorthand med Morten Brandt. Foto: Peter Brøgger

Seks sejlklubber sikrer kapsejlads fra Nykøbing Falster - navnet er Guldborgsund Baltic Race

Da Vegvisir Race fra Nykøbing Falster sidste år blev aflyst, gik de sejlklubber, som stod bag størstedelen af det praktiske og den sejladsmæssige del af arbejdet sammen for sikre, at man også i år kunne tilbyde en spændende sejlads for single- og doublehand-både.

Af Troels Lykke |

Arbejdet lykkedes, og 26.-28. august sejles Guldborgsund Baltic Race for første gang med start i Nykøbing. Denne gang bliver det uden eventfirmaet Shorthand med Morten Brandt, der startede Vegvisir Race og Silverrudder.

– Vi er gået ind i dette, fordi der er en efterspørgsel på den type sejladser. Blandt andet arbejdes der på at få den slags sejladser med på det olympiske program i 2024, forklarer Carl Erik Juel Hansen, der er formand for Sejlforeningen Vikingen og med i styregruppen bag kapsejladsen.

– Klubberne imellem har vi haft et super godt samarbejde, og det vil vi gerne fortsætte. Samtidig med at vi - med Guldborgsund Baltic Race - kan være med til at markedsføre Guldborgsund Kommune med vores mange skønne områder, siger Carl Erik Juel Hansen til pressen.

Klubberne fortæller dog endnu ikke, hvor sejladsen præcis skal gå hen. 

Sejles i Østersøen

Som navnet antyder skal nogle sejlere omkring Østersøen.

For alle baner gælder det, at sejlerne skal runde et mærke i havnen i Stubbekøbing, og derudover skal Østersøsejlerne runde et mærke ved Nysted, så publikum kan følge sejladsen på tæt hold.

Styregruppen bag sejladsen har haft en nær kontakt med Svendborg Amatør Sejlklub, der står bag den populære sejlads Silverrudder, hvor singlesejlere skal rundt om Fyn. 

- Vi har drøftet muligheden for, at vores sejlads bliver omtalt på Silverrudders digitale platforme og tilbyder Silverrudder-sejlere, der vil deltage i vores sejlads, at de kan ligge gratis hos os mellem de to sejladser, fortæller Carl Erik Juel Hansen.

Deltagergebyr sat kraftigt ned - foreløbigt

Deltagergebyret er 500 kroner for singlesejlere og 600 kroner for doublesejlere som en introduktionspris. Tidligere har priserne i Vegvisir ligget på cirka 1.500 kr. for singlehandsejlerne.

Og deltagerne får nu deres penge tilbage, hvis kapsejladsen bliver aflyst.

Toreby Sejlklub har desuden sagt ja til at være med i arrangementet. Derudover står Sejl og Motorbådsklubben Grønsund, Nysted Sejlklub, Guldborgland Bådelaug, Sejlforeningen Vikingen og Bådklubben Guldborgsund bag sejladsen i tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune.

Tilmelding til Guldborgsund Baltic Race på www.guldborgsund-baltic-race.dk fra den 15. marts.

content-loader
content-loader
content-loader