Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Cato, tv., og Jan Hansen går her over målstregen fredag i en Achambault 35. Foto: Guldborgsund Baltic Race

Jan Hansen og Claus Cato i Achambault 35 først i Guldborgsund Baltic Race på 155 sømil

Duoen, der startede kl. 17 torsdag, spurtede afsted i den velsejlende, franske båd i sejltiden 24 timer og 52 minutter. Fredag startede sejlere på 86 sømils banen i Nykøbing Falster. Her kom en tysk doublehand først efter 19 timer og 54 minutter i en Grand Surprise. I aften festes der.

Af Troels Lykke |

Seks sejlklubber på sydhavsøerne sørger for Guldborgsund Baltic Race. Blandt de 32 tilmeldte var der dog kun en der havde valgt at sejle den 225 sømil bane, derfor sejlede han med tordag da starten gik på den 155 sømil lange kapsejladsbane i Smålandsfarvandet, hvor det er vigtigt at tjekke dybder og navigere intenst til tider.

Først på den 155 sømil bane gik foran 200 tilskuere i Nykøbing Falster, ud for en lang og tilskuervenlig bro. 60er og 70er musik blev der også spillet, da starten gik for det lille, men tændte felt.

Alle kunne stille op i enten single, doublehand eller fem om bord på de to baner.

Jan Hansen der skulle have sejlet i sin tjekkede Aelos P30, men den er forsinket og endnu ikke kommet fra Dubai til Danmark. I stedet stillede han op med sin sejlerven Claus Cato, der ejer en Achambault 35.

Og det gik ret godt, for duoen kom først på den 155 sømil lange bane i sejltiden 24 timer og 52 minutter.

86 sømil bane med myg, regn og vindstille

På den lille bane var man mindre heldig med vinden, der til tider udeblev og der var massive regnskyl ind over banen for de 15 både.

- Men mange var også plaget af myg, forklarer stævneleder Carl Erik Juel Hansen i dag til minbaad.dk.

Først på den lille bane var den tyske skipper Jan Weisman og gast i båden Dude, en Grand Surprise, der sejlede turen på 19 timer og 54 minutter.

Her lørdag eftermiddag sejler der stadig seks både, men de forventes i mål inden for tidsfristen klokken 18, fortæller stævnets sekretariatsleder Per Thomsen.

Han fortæller også at man håber på flere både næste år.

- Vi har et godt set-up og vil arbejde på at få mere end 32 tilmeldte med, siger Per Thomsen, før han skal gøre sig klar til festen i aften med 100 sejlere og hjælpere.

Resultater

 

content-loader
content-loader
content-loader