Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er et kæmpe tab for sejlerlandsholdet at CP og Lin stopper i Nacra 17. De var ikke langt fra at få medalje ved OL i Japan. Foto: Sailing Energy
Kapsejlads
Det er et kæmpe tab for sejlerlandsholdet at CP og Lin stopper i Nacra 17. De var ikke langt fra at få medalje ved OL i Japan. Foto: Sailing Energy

Stor udskiftning på sejlerlandsholdet for 2022 - kendte navne siger farvel

Både Jonas Warrer (49er), Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard (49erFX) samt Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck (Nacra 17) indstiller den olympiske karriere, men en spændende duo gør comeback i 49erFX-klassen.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion har netop sat navne på de sejlere, der i 2022 er udtaget til henholdsvis Sejlerlandsholdet, Ungdomslandsholdet og Udviklingslandsholdet.

De tre hold, der til sammen udgør Danish Sailing Team, bærer i år præg af en relativ stor udskiftning, siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Mange nye, spændende sejlere er på vej, mens flere af de mere erfarne har indstillet karrieren i de olympiske joller.

– Efter et OL er det helt naturligt, at de sejlere, der har brugt al deres tid og kræfter på at præstere under konkurrencen, stopper op og tænker over, om de har mod på en kampagne mere. I år har flere af vores atleter fra OL i Japan valgt at stoppe på landsholdet med udgangen af 2021, hvilket naturligvis er ærgerligt. På den anden side betyder det, at der bliver mere plads til nogle af de mange spændende talenter, vi har holdt øje med den senere tid, fastslår han.

Udskiftning på Sejlerlandsholdet

Sejlerlandsholdet er for de allerbedste danske sejlere, der leverer resultatniveau inden for top-10 i verden. Kun Anne-Marie Rindom (ILCA 6), Lærke Buhl-Hansen (IQ Foil) og Jakob Precht (49er) er således gengangere fra sommerens OL.

Det betyder dermed, at både Jonas Warrer (49er), Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard (49erFX) samt Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck (Nacra 17) har valgt at indstille den olympiske karriere.

Til gengæld byder Sejlerlandsholdet velkommen til Frederik Rask, der har overtaget roret i 49eren med Jakob Precht, samt et glædeligt gensyn med 49erFX-besætningen Iben Nielsby og Anne-Julie Foght Schütt, der er tilbage efter barsel.

Dynamiske størrelser

Ungdomslandsholdet er ungdommens pendant til sejlerlandsholdet. Der er derfor en forventning til sejlerne om topresultater ved internationale stævner i forhold til deres respektive aldersklasser.

På Udviklingslandsholdet er der ikke på samme måde et krav om toppræstationer ved hvert stævne. Her er det udviklingen af sejlerne, der er i højsædet.

De udvalgte hold er dynamiske størrelser. Sejlere kan således flyttes op og ned eller ind og ud af holdene, alt efter hvordan året udvikler sig.

– Med OL i Marseilles 2024 er vi allerede under en form for tidspres med de nye holdsammensætninger. Vi har kun to et halvt år til at gennemføre et ellers normalt fireårigt olympisk program, og det kan selvfølgelig mærkes. Når det er sagt, så glæder vi os helt vildt meget til at komme i gang med de nye hold og forhåbentlig få sejlet endnu flere konkurrencer, end hvad der har været muligt de seneste sæsoner, fastslår sportschefen.

Se SejlerlandsholdetUdviklingslandsholdet og Ungdomslandsholdet.

content-loader
content-loader
content-loader