Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En glad Anne-Marie Rindom efter sommerens OL-sejren i Japan. Om billederne kan gentages i 2024 er uvist. Foto: Peter Brøgger

Pause skal vise, om Rindom vil jagte OL-guldet i Paris 2024 – men først venter VM

Skal OL-succesen gentages? Dét spørgsmål kan 30-årige Anne-Marie Rindom ikke besvare. En pause fra Laser-jollen efter den kommende uges VM i Oman kan forhåbentligt give svar. I mellemtiden venter kapsejlads i den udfordrende SailGP-serie.

Af Sara Sulkjær |

- Jeg har savnet at sejle stævner, så hvorfor ikke tage VM med?

Der findes tilsyneladende kun ét logisk svar på det spørgsmål. Især når man hedder Anne-Marie Rindom, elsker at konkurrere og trods utallige stævner i ind- og udland fortsat har lysten til at stå øverst på podiet.

- Det var ikke planen, at jeg skulle til Sydney og sejle SailGP i midt-december, så jeg havde en ret rolig måned. Jeg savnede stævnerne efter to corona-sæsoner og tænkte, det var en fin måde at afslutte året, forklarer 30-årige Rindom i toget på vej mod VM-stævnet i Oman, der starter i næste uge.

En verden til forskel på Laser og F50

Laser Radial-sejleren vandt i sommer det ypperste indenfor sejlsport: En OL-guldmedalje. Om det bliver sejlerens sidste, ligger fortsat som et uklart punkt i horisonten.

- Lige nu skal vi sejle VM, men derefter vil jeg holde en lille pause fra Laser-jollen for at finde ud af, om det er dét, jeg gerne vil på sigt, uddyber århusianeren. 

Sejleren nyder at være tilbage i den kendte, 4,3 meter lange jolle – også efter en periode med udfordrende katamaransejlads i SailGP’s hurtige F50’ere: 

- Der er en verden til forskel, det kan slet ikke sammenlignes. Det er en anden strategi og en anden teknik. Det er nogle fartmaskiner, man skal have respekt for. Alligevel har jeg også savnet rutinen i Laser-jollen, men om jeg skal sejle den de næste 2,5 år, det må tiden vise, påpeger Anne-Marie Rindom. 

Kvindeliga på vej?

Det er blandt andet fremtiden i SailGP-serien, der kan blive afgørende for, om danskerne igen kan heppe på Rindom under det kommende OL i Paris i 2024.

Først i år er de kvindelige sejlere skrevet på holdkortet i serien, der betegnes som sejlsportens svar på Formel 1. Hvad kvindernes rolle er – og om der eventuelt skal søsættes en decideret kvindeliga – er derfor et åbent spørgsmål. 

- Det er en interessant proces. Indtil videre har jeg mest været med til træningerne og set med fra sidelinjen under stævnerne, men i Sydney skal jeg spille en mere aktiv rolle. Jeg glæder mig rigtig meget og er megaspændt, understreger Rindom. 

Tilbage til VM-guldets start

Første punkt i kalenderen er dog VM i Oman. Et stævne, som i sidste ende kan vise sig at blive et af Anne-Marie Rindoms sidste i Laserjollen – og et stævne, som bringer sejleren tilbage til ét af karrierens store højdepunkter: 

Da Anne-Marie Rindom første gang kunne stille sig øverst på skamlen som verdensmester, var det netop Oman, der satte rammerne. Om successen gentages seks år senere tør Rindom ikke spå om:

- Det bliver et sjovt VM, da det kommer efter OL. Normalt ligger verdensmesterskaberne inden legene, så det er svært at vide, hvor folk præcis ligger henne. Nogle af de sejlere, som ikke var med til OL, har blandt andet trænet hele sommeren, forklarer Rindom og uddyber: 

- Den eneste sejler, der mangler, er Marit Bouwmeester, som er gravid. Jeg rejser derned og ser, hvordan formen er. Den sidste uge har jeg været ramt af sygdom, så må jeg tage den derfra, påpeger den danske guldfugl.

content-loader
content-loader
content-loader