Gå til hoved-indhold
Tur
Vi har egentlig længe tænkt på, at en hjertestarter burde være fast inventar på alle både, da hjælpen selv på den mindste sø, er for langt væk til at redde et liv, siger ægteparret fra København. Privatfoto

Bliver hjertestartere fast inventar på langtursbåde?

Når Familien Ørnebjerg Bækholm pakker deres tasker for at tage tilbage til S/Y Atreju i Fransk Polynesien medbringer de en hjertestarter for at have den livsvigtige hurtige hjælp ombord, langt fra land. Christian Eriksens hjertestop i Parken skubbede til beslutningen.

Af Cille Rosentoft |

Troels Bækholm og Sanne Ørnebjerg har nu været hjemme i lidt over en måned. Det er blevet til to foredrag om deres eventyr, gensyn med familie og venner og vigtige overvejelser om fremtiden og sikkerheden ombord.

Nu er de klar til at tage tilbage til til Atreju og eventyret, der venter på dem i Fransk Polynesien.

Hjertestarter med til Stillehavet

Der er sket en ændring hos dem mentalt, mens de var hjemme. Det har resulteret i, at de har noget helt nyt med sig i bagagen på vej tilbage. Sejlerfamilien, som forlod Danmark for to år siden, var hjemme, da Christian Eriksen faldt om på banen, og det skubbede til en tanke, som de har tænkt mange gange før. 

Nu blev den bare tænkt til ende. Sanne og Troels reagerede på tanken og tog kontakt til Hjertevagt, som har givet dem en hjertestarter med retur til Fransk Polynesien i Stillehavet.

-  Vi har egentlig længe tænkt på, at en hjertestarter burde være fast inventar på alle både, da hjælpen selv på den mindste sø er for langt væk til at redde et liv, siger Sanne og fortsætter:

- Jeg tror måske, at vi før tænkte, at det var for besværligt, og vi vidste ikke, hvordan vi kunne holde en hjertestarter med strøm - hvad med saltvand og så videre.

Den rigtige hjertestarter til båden

Men Sanne og Troels endte med at konkludere, at det egentlig bare krævede, at de satte sig lidt ind i tingene. Og det gjorde de så. De undersøgte, hvilke muligheder der var, og fandt frem til, at ZOLL AED PLUS var den helt rigtige løsning til både.

Det er en af de mest populære hjertestartere i verden, og den viste sig at kunne leve op til de krav, der stilles, når basen er en båd.

ZOLL AED PLUS til 8.010 kroner er batteridrevet og behøver ikke strømtilslutning, når den står på hylden. Både elektroder og batterier holder i fem år og passer dermed perfekt som udstyr på en båd på langtur.

Fast sikkerheds-inventar?

Gad vide om vi kommer til at se flere hjertestartere på både som en fast del af førstehjælpskassen? Hvis det er tilfældet, er det godt at vide, at der findes en model på markedet, som kan tages med på langturssejlads og skabe tryghed både for besætningen ombord og for de omkringliggende både.

Selvom Sanne og Troels ikke håber at skulle bruge deres hjertestarter før om fem år, hvor batterier og elektroder skal skiftes, så er de ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning:

-  Vi er rigtig glade for, at vi nu har taget skridtet, da vi det meste af vores tid befinder os langt fra den livsvigtige hurtige hjælp, konstaterer de og viser glad deres nye hjertestarter frem.

I den nærmeste fremtid dykker vi her hos Minbaad.dk ned i denne type hjertestarter og snakker med Hjertevagt, som Familien Bækholm Ørnebjerg har fået rådgivning af og lavet et samarbejde med.

content-loader
content-loader
content-loader