Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Med glæde og sang satte sejlerne fokus på de mange kvinder, der de sidste år er blevet en del af sejlsporten. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

2. division: Seje sejlerkvinder gik på scenen med sang under festmiddag i Aarhus

400 sejlere klappede med til ligaholdet #happymoms fællessang, da de lørdag under 2. divisions og X-Yacht Gold Cups samlede festmiddag satte de kvindelige sejlere i fokus. Samtidig tog kvindeholdet Team Salt stævnesejren, mens Youngsters One vinder sæsonen.

 

Af Sara Sulkjær |

Den forgangne weekend blev af flere årsager en weekend i kvindernes tegn.

I første omgang formåede et af Sejlsportsligaens mange kvindelige hold, Team Salt fra Aarhus, at holde spændingen til det sidste ved sæsonens sidste ligastævne i 2. division, hvor de i sidste flight slog Youngsters One og dermed tage stævnesejren.

Weekenden over var de to hold á point, men en enkelt fjerdeplads til Youngsters One lørdag var afgørende, og gav lige præcis Team Salt den lillefinger, der skulle til, for at de tog hele armen.

Kvinderne tog rampelyset

Også Happymoms, de benhårde ladies fra KDY, viste gode takter på banen, men bestemt også til den store festmiddag lørdag aften, hvor alle vinderne fra X-Yacht Gold Cup blev hyldet.

Happymoms er en del af Sejlsportsligaens WOW-koncept, og for at markere tendensen med et stigende antal kvindehold i liga-regi, stod de lørdag på scenen med en X-Yacht WOW-sang. Der er ingen tvivl om, at de over 400 spisende gæster nu ved, hvad WOW er.

- Vi var super glade for at kunne gentage vores tredjeplads fra sidste år, og festen lørdag aften blev et kapitel for sig med sang fra scenen og dans med sejlerne fra X-Xacht Gold Cup. Vi glæder til næste WOW-stævne i Sundby og til at komme hjem til Aarhus i 2022, forklarer Neel Thau fra Happymoms i en pressemeddelelse.

Sæsonsejr til de unge

Det var Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der fik lov at lægge rammerne for såvel lørdagens festmiddag som præmieoverrækkelsen søndag eftermiddag.

Her blev vinderne af dette tredje og sidste ligastævne i 2021-sæsonen kåret, ligesom 2. divisions samlede vindere var på scenen. En sæson, der i suveræn stil blev vundet af ungdomssejlerne fra Youngsters One: 

- Generelt har Youngsters One ikke været til at slå i denne sæson, og en enkelt tredjeplads til dette fjerde stævne kom bag på alle. Det rykker dog ikke ved den samlede placering, hvor de overlegent bliver nummer ét, fortæller Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen.

Resultater - 4. ligastævne i 2. division:

1. TEAM SALT
2. YOUNGSTERS ONE
3. HAPPY MOMS
 
Vinderne i 2. division 2021:

1. YOUNGSTERS ONE
2. THURØ PIRATES
3. TEAM SALT

Se alle resultaterne på SAP Sailing her.

content-loader
content-loader
content-loader