Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere af besætningerne havde ikke haft mulighed for meget træning inden stævnet, hvorfor flere benyttede lejligheden til at banke vinter-rusten ud af kroppen. Her et billede fra et tidligere stævne. Foto: Sejlfoto.dk

Wayfarer: Pigerne var giftigt bekendtskab i Svendborgs lette vind

Herrerne kiggede misundeligt efter Meike Fomsgaard og Tina Schøler, som i den grad fandt farten i de første sejladser ved lørdagens Wayfarer-stævne. Da vinden øgede, mistede kvinderne momentum. En tredjeplads blev resultatet for Ho Bugt-sejlerne.

Af Sara Sulkjær |

I ganske let luft skød Wayfarer-klassen kapsejladssæsonen i gang med et endags-stævne på Fyn. En let vind, der i den grad passede feltets eneste rene kvindebesætning med Meike Fomsgaard og Tina Schøler.

De to kvinder havde et fartoverskud, som konkurrenterne blot kunne kigge misundeligt efter, da de indkasserede to førstepladser i de første fem sejladser.

Vedholdenhed, træning og stabilitet

Den tiltagende vind med vanskelige vindspring suppleret med en portion nervøse nerver kom dog til at sætte en dæmper for den kvindelige succes.

Efter otte sejladser blev en samlet tredjeplads resultatet for Fomsgaard og Schøler, der var i skarp konkurrence med de øvrige 13 både i feltet:

- Meike har efterhånden været med i Wayfarer-klassen i en del år og er et fint bevis på, at vedholdenhed, træning og en stabil gast er vejen frem gennem feltet. Især i let luft er feltets eneste rene pigebesætning et særdeles giftigt bekendtskab, påpeger Wayfarer-sejler Christian Milert. 

Kunne ikke ønske mere

I de sidste sejladser var vinden øget til 6-7 m/s. Solen bragede ned fra en stort set skyfri himmel, banerne lå lige i øjet med en gennemsejlingstid på omkring 20 minutter, og på land var forplejningen i særklasse:

- Man kunne simpelthen ikke ønske sig mere, og der var da også brede smil og solbrændte kinder på deltagerne, da dagens sejladser var overstået, og der skulle pakkes sammen, drikkes den obligatoriske moleøl samt indtages lækker mad, inden turen gik hjemover, fortæller Christian Milert.

Vinder af stævnet blev storfavoritterne Jens Peter Riber og Hans Henrik Riber fra Ho Bugt, der dagen igennem sejlede stabilt. 

Med tre førstepladser vandt de stævnet suverænt foran Christian Milert og Kim Fremlev fra Farum Sejlklub, mens Meike Fomsgaard og Tina Schøler, ligeledes fra Ho Bugt, som nævnt tog en velfortjent tredjeplads. 

Wayfarer-klassen sætter næste gang hinanden stævne til Sjællandsmesterskaberne i Farum den 28.-29. maj.

content-loader
content-loader
content-loader