Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
X-Yachts Gold Cup i Aarhus var med masser af vind. Det var derfor trætte sejlere, der kom i havn. Fotos: Peter Brøgger/X-Yachts Gold Cup
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

X-Yachts Gold Cup 2021 i Aarhus var fest og ræs for sejlerfolket trods regn og blæst

Naturligvis var der god kapsejlads, da en masse X-Yachts stiller op til Gold Cup’en, som afvikles hvert andet år. Alligevel vil dette års Gold Cup i særdeleshed blive husket for de glade smil, som frivillige fra Sailing Aarhus efterhånden er verdenskendte for at skabe, fortæller X-Yachts.

Af Troels Lykke |

Det eneste, der manglede, var sol, men ellers var der styr på alt andet, udover stedvis regn. Frisk vind fra nord og to fulde dage med kapsejlads på alle niveauer.

- Perfekt logistik i Det Internationale Sejlsportscenter og kompetent ledelse på vandet. Læg dertil at Sejlsportsligaen afviklede 2. division sideløbende med Gold Cup, og naturligt nok også deltog i festen lørdag, ja så bliver det ikke meget bedre, skriver X-Yachts efter stævnet.

Sejlere kan glemme resultatet - men ikke festen

Godt og vel 500 sejlere festede igennem lørdag aften. Et af aftenens indslag var fem skønne, kvindelige sejleres optræden på scenen med sang og underholdning om WOW (Women On Water).

De blev kun overgået af et brag af en koncert med bandet The Boss, som fyldte dansegulvet og rockede hele hallen med Bruce Springsteens fedeste numre.

- Er der nogen, som af den ene eller anden grund ønsker at glemme deres resultater i sejladserne, ja så glemmer de næppe festen!, påpeger X-Yachts i en pressemeddelelse.

God oplevelse med hjem

X-Yachts CEO Kræn Brinck Nielsen deltog som gast på værftsejer Ib Kunøe’s X46, som sluttede på en habil fjerdeplads i sportsklassen:

- Det er vist ikke overdrevet at sige, at deltagerne i årets Gold Cup fik en god oplevelse med hjem, uanset hvilken sejlermæssig erfaring og forventning de stillede op med, og dermed var et af vores vigtigste mål indfriet. Men derudover er der mange andre positive aspekter, som vi som virksomhed er stolte af, forklarer Kræn Brinck Nielsen.

Særligt den store indsats, som klubberne og de frivillige i Sailing Aarhus bød ind med, er enestående og et fantastisk eksempel på, hvordan engagement og frivillighed kan styrke sejlsporten, påpeger CEO'en:

- På vegne af X-Yachts kan jeg klart sige, at det absolut ikke er fjernt for os at afvikle mange andre gode sejlsportsevents i Aarhus i årene fremover. Og samtidig vil jeg gerne takke varmt på alles vegne, understreger Kræn Brinck Nielsen og fortsætter:

- Vi er selvfølgelig også lidt stolte af at opleve, hvor dygtige X-Yachts-ejerne med crews er til at håndtere deres både, og hvor stærke relationer der skabes mellem alle. Disse værdier er grundlæggende for alle vores events og vil klart fremgå af video- og billedgallerierne, som deles på nettet i den kommende tid.

Sejlsportsligaen var der også

Også de mange sejlere fra ligaen var med til at højne stemningen, ikke mindst under lørdagens festmiddag:

- For første gang afviklede vi en Gold Cup sideløbende med et andet stort sejlsportsarrangement, og det er der flere gode grunde til. Sejlsportsligaen med Peter Wolsing i spidsen er et virkelig godt projekt, der ligesom X-Yachts bifalder glæden ved sejlsporten. Det er af samme grund, at Ib Kunøe, der jo ejer X-Yachts, også er storsponsor af ligaen. Derudover kan vi jo tørt tilføje, at deltagerne i ligastævnet bestemt også bidrog til den festlige stemning, så alt i alt en meget fin kombination af to events, forklarer Kræn Brinck Nielsen og afslutter:

- Et andet projekt, som vi også var så heldige at kunne præsentere under Gold Cup’en, er det dansk baserede Race For Oceans, der sætter fokus på Verdensmål 14 - Livet i havet, herunder den stigende plastikforurening i havene omkring os. Det gør man ved at skabe synergi mellem sport, strandrensning og viden, og i forbindelse med Gold Cup festen lørdag startede vi en indsamling, som rigtig mange bakkede op om.

Se galleri og videos fra Gold Cup her eller download billeder og videoer her.

Se resultaterne fra stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader