Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser der ud hos X-Yachts i Haderslev. PR-foto
Kort Nyt
Sådan så X-79eren ud, lige da den blev hentet af Birger Hansen og Lars Jeppesen. PR-foto
Kort Nyt
Sådan ser den nye X.4.0 ud. PR-foto

125 både til 40 års jubilæums-Gold Cup hos X-Yachts i Haderslev

Det er nu 18. gang, at X-Yachts holder Gold Cup for X-Yachts-ejere i hele verden. Denne gang i pinsen, 7. til 9. juni, ved værftet i Haderslev. Pure X-Range X4.0 vises frem for første gang og bliver en event i eventen. Renoveret X-79 er der også. 125 både med 1000 sejlere forventes på startlinjen.

Af Troels Lykke |

Siden 2013 har Gold Cup været afholdt hvert andet år i Danmark, nærmere bestemt i Tuborg og i Skovshoved – men altid med en international skare af deltagere.

En enkelt gang har eventen været afholdt i Haderslev – nemlig i 1999, hvor der var 75 deltagende både. Det var noget af tilløbsstykke allerede dengang.

Denne gang er også noget helt særligt, for det er i år præcis 40 år siden, at grundlæggerne af virksomheden, Niels og Lars Jeppesen og Birger Hansen, byggede deres første X-79, der senere skulle vise sig at blive en vindende kapsejler anerkendt i hele verden.

Siden da er det blevet til mere end 6.000 både og 60 forskellige bådmodeller.

X-79 nr. 1 blev hentet hjem af stifterne

X-79 byggenummer ét blev hentet hjem fra Jersey sidste år af Birger Hansen og Lars Jeppesen, og i de seneste seks måneder har Birger Hansen været i gang med at restaurere båden og glæder sig til at vise den frem til eventen i pinsen.

- Deltagerlisten til Gold Cup er fortsat dynamisk, fordi der løbende sker ændringer, men i enden regner vi med at blive 125 deltagende X-Yachts og knap 1000 mennesker. Det bliver stort, og jeg glæder mig meget, fortæller CEO Kræn Brinck Nielsen entusiastisk.

- Det er første gang, jeg har været med til at arrangere en større event i bådbranchen, så jeg læner mig op af vores erfarne medarbejdere, der har prøvet det før. Sejladsmæssigt er det er virkelig en stor fordel, at KDY har haft lyst til at komme til Haderslev og lede selve kapsejladsen med fast hånd – med hjælp fra vores lokale Haderslev Sejlklub, tilføjer Nielsen.

- Under eventen er jeg selv med som besætningsmedlem på Ib Kunøes X4(ejer af X-Yachts og bestyrelsesformand, red.), og de fleste sejlere blandt X-Yachts medarbejdere deltager i et eller andet omfang på forskellige både. Selvom vi samles om kapsejlads, er og bliver Gold Cups primære formål at afholde en stor jubilæumsfest af tre dages varighed, hvor man mødes med venner og snakker gamle dage, nutid og fremtid, forklarer han videre.  

15 nationer er klar

Mere end 15 nationaliteter er repræsenteret under Gold Cup, og deltagerlisten taler sit eget tydelige sprog. Også fra X-Yachts forhandlernetværk kommer der gæster fra nær og fjern for at lykønske og hilse på og bare være med og nyde selskabet.

Ikke mindst Haderslevs lokalbefolkning får noget at kigge på, for alle de deltagende både kommer til at ligge lige omkring værftet i lystbådehavnen. Haderslev Sejlklub og Haderslev Kommune har samlet udlånt 70 liggepladser til formålet, for det var eventarrangørernes hensigt fra starten, at alle både skulle kunne ligge samlet.

- Hvis deltagerne skulle spredes for alle vinde, ville eventen samlet set ikke have den samme effekt, så vi er taknemmelige for den lokale hjælp, fortæller Kræn Brinck Nielsen.

Ny X4

Der vil være flere overraskelser i løbet af denne jubilæums Gold Cup. Blandt andet præsenteres det nyeste skud på stammen i Pure X-Range, X4ved en event i eventen:

- Vi søsætter X40 i slutningen af juni, så når den vises frem til Gold Cup, er den ikke helt færdig. Alle vil dog kunne få et rigtigt godt indtryk af vores nye baby, der i øvrigt testsejles af dele af bådpressens mest prominente journalister i begyndelsen af juli.

- Vi er også ved at være færdige med vores 1200 m2 vinteropbevaringshal, der bliver indviet i forbindelse med præsentationen af X40. De ekstra kvadratmeter skal bidrage til at udvide X-Yachts’ populære servicekoncept, slutter Kræn Brinck Nielsen i et hæsblæsende tempo.

Hvis man vil holde øje med aktiviteterne, vil x-yachts.com og Y-Yachts’ sociale medieplatforme i dagene 7. – 10. juni løbende blive opdateret med video, fotos og dagens rapporter.

content-loader
content-loader
content-loader