Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er et lovkrav at medbringe en vest på alle fartøjer i danske farvand - dette gælder også på de populære SUP-boards. Foto: Birgitt Roch

Husk vesten - paddleboardere risikerer bøde på 1.500 kr.

Glemmer du vesten på land, kan det blive dyrt - også selvom du blot padler i den lokale lystbådehavn. SUP-boardet regnes nemlig som et fartøj i dansk lovgivning.

Af Sara Sulkjær |

Det er blevet uhyre trendy at tage på vandet på de såkaldte SUP-boards - mindre, ofte oppustelige, boards, der med en paddel bringer brugeren på nye eventyr langs de danske kyster, på havne og i fjorde.

Mindre populært er det tilsyneladende at iføre sig en rednings- eller svømmevest, inden kursen sættes mod vandet. Dét selvom loven netop foreskriver, at en vest ombord er et krav, da boardet lovmæssigt regnes som et fartøj.

SUP kan være farligt

Det er ikke kun en potientiel bøde på 1.500 kr., der bør få danskerne til at trække vesten over hovedet. Også sikkerhedsmæssigt er vesten et must.

Det påpeger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i Trygfondens Kystlivredning, overfor TV 2:

- Vi har hvert år flere hundrede ’stands ulykken inden den opstår’. Men vi har også livstruende hændelser, og der stod paddleboards for cirka 25 procent sidste år, forklarer Myrhøj.

Loven om brug af vest
Hentet fra Retsinformation

§ 1. Denne bekendtgørelse omfatter alle fartøjer, der ikke i henhold til andre regler er pålagt at medføre redningsveste.

Stk. 2. Ved fartøj forstås enhver indretning, såsom erhvervsfartøjer, både, joller, pramme, vandscootere, windsurfere m.m., der anvendes af personer på vandet, bortset fra skibes redningsbåde samt badeudstyr, der udelukkende anvendes i strandkanten.

§ 2. Alle fartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader