Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade vindere af Sejlsportsligaens 2021-sæson, som slutter med Roskilde Sejlklub på den øverste podieplads. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Nervepirrende liga-afslutning: Roskilde tager 2021-titlen i sidste sejlads

Sjældent har luften stået så stille på land, samtidig med at bølgerne er gået så højt på vand. Spændingen var stor til finalen i Sejlsportsligaen, hvor Roskilde ender som stævnevinder og kan tage DM-guldet om halsen.

Af Sara Sulkjær |

Allerede fra start lørdag morgen var der langt op til en tæt og intens kamp mellem Bandholm Sejlklub, Roskilde Sejlklub, Hellerup Sejlklub og Sønderborg Yachtklub. Fire hold, der hele sæsonen har sejlet uhyre tæt i Sejlsportsligaens 1. division, der i weekenden skulle finde sin sæsonvinder under et stævne i Aarhus.

Inden start lå Bandholm til guldet med en stævnesejr i Oure, men med et meget sultent Roskilde-hold var der dømt kamp til stregen:

- Det handler om egne sejladser, og så kan det være, at vi til sidst bliver nødt til at finde nogle matchrace-tricks frem, forklarede Roskilde-sejler Jeppe Borch, der til dagligt imponerer på matchrace-baner verden over, inden stævnestart.

Sejlads i de sidste minutter

En bred erfaring, som Jeppe Borch fik brug for. Med få minutter tilbage (ift. bestemmelserne for afvikling af sejladser, red.) blev et sidste flight søndag skudt i gang. Først i denne allerdsidste sejlads kunne Roskilde slå fast, at guldet i 2021-sæsonen tilhører sjællænderne.

- Var Roskilde endt på en syvendeplads i stævnets sidste sejlads i sæsonens sidste flight, var det Bandholm, der skulle øverst på sejrskamlen. Roskilde ville det anderledes og sejler sig til en sejr, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Igen var sejladsforholdene noget nær optimale, ikke mindst for de mange korte sejladser, som Sejlsportsligaen sigter efter. I Aarhus blev det til i alt 14 flights med tre sejladser i hver.

Stævnesejr førte til bronze

Da den sidste flight var i mål, og vinderen fundet, fik formand for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou æren af at overrække de tre hold deres medaljer.

Foruden de samlede sæsonvindere blev der naturligvis ligeledes tid til at kåre en vinder af dette fjerde stævne. En stævnesejr, der skulle vise sig at være afgørende for resultaterne i den overordnede tabel, hvor det unge hold fra Sønderborg Yachtclub indkasserer en tredjeplads lige efter Kaløvig-holdet.

Kaløvig, der var så godt sejlende lørdag, at stort set intet hold kunne følge trop, mistede søndag momentum og tog to femtepladser i streg. Det betød, at der skulle kæmpes for at nå en podieplads. Sejlerne kommer dog tilbage på sporet og sikrer sig en samlet andenplads til Aarhus-stævnet.

Vinderne af det fjerde stævne:
1: ROSKILDE SEJLKLUB
2: KALØVIG COBRAS
3: SØNDERBORG YACHTCLUB

De samlede vindere:
1: ROSKILDE SEJLKLUB (9 point)
2: BANDHOLM SEJLKLUB (10 point)
3: SØNDERBORG YACHTCLUB (18 point)

Se resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader