Gå til hoved-indhold
Tur
Facebook-siden har pt 400 følgere og Troels Bækholm har fået en del henvendelser efterhånden. Han har lige nu tre både på vej ud i Atlanten og en i Biscayen.

Langturssejler Troels Bækholm vil være din virtuelle sparringspartner om vind og vejr

Troels har sammen med sin familie sejlet til Maupiti i Fransk Polynesien. Fra sin båd har han nu startet et nyt projekt: Han vejleder sejlere om vind og vejr, så de får den bedst mulige sejlads.

Af Cille Rosentoft |

Bådebygger Troels Bækholm, som har mange års erfaring som sejler både privat og professionelt, har for en måneds tid siden startet en Facebookgruppe, hvor du kan få individuel vejledning i forhold til din rute og vejret.

Her bruger Troels sin erfaring på at hjælpe sejlere til at begive sig ud i de mest optimale forhold, så de ikke havner i vejr, som kunne være undgået:

- Jeg giver mit absolut bedste bud, med den erfaring jeg har, påpeger Troels Bækholm og fortsætter:

- Jeg fortæller ikke, hvordan vejret bliver. Jeg fortæller, hvad jeg tror, og hvad jeg selv ville gøre i den givne situation. Ofte har de folk, der henvender sig, gjort sig nogle overvejelser og har brug for at vende det med andre. Her kommer jeg ind i billedet.

Ikke en diskussionsklub

Troels driver Facebookgruppen og den individuelle vejledning på frivillig basis, og det er meget vigtigt for ham, at gruppen ikke udvikler sig til at blive en diskussionsklub.

- Gruppen skal kunne to forskellige ting: Den skal kunne bruges til at læse om eksempelvis orkaner og andre aktuelle vejrfænomener. Og så er det en gruppe, hvor jeg stiller mig til rådighed, hvis folk har brug for det. Men der skal ikke diskuteres - det må foregå andre steder på Facebook, slår Troels fast.

Facebooksiden har i øjeblikket 400 følgere, og Troels har efterhånden fået en del henvendelser. Han har lige nu tre både på vej ud i Atlanten og én i Biscayen. Alle bådene har haft brug for at vende vejrudsigterne med Troels inden afgang for derved at få de mest optimale forhold på turen.

- Jeg bruger tid på at finde ud af, hvad den enkelte båd/besætning kan klare og giver mine anbefalinger på baggrund af det. Der er stor forskel på at være en familie på tur og tre drenge på tur. Derfor er det også forskellige anbefalinger, jeg giver alt efter, hvem jeg hjælper, understreger Troels.

En virtuel sparringspartner

Troels har startet projektet, fordi hans synes, det er interessant at studere vind og vejr, og fordi han ofte ser, hvordan kaptajnen står alene med beslutningen og skal bære det store ansvar alene. Hvis han kan hjælpe ved at være den sparringspartner, som de mangler, er hans projekt en succes.

Der findes ikke et dansk alternativ til gruppen, fordi Troels netop tilbyder den individuelle sparring og ovenikøbet på frivillig basis.

Troels bruger flere forskellige modeller - både PredictWind, Windy med mere, når han finder information om vind og vejr. Han anbefaler, at man udvælger én side som sin default-side.

- Hvis du har en bestemt side, som er din faste side, så ved du, hvad det betyder, når der eksempelvis står to meter bølger. Med din erfaring med en bestemt side, ved du om to meter høje bølger, er for meget eller helt fint for din båd og mandskab og kan bedre planlægge. Hvis du skifter default-vejrtjeneste hele tiden, har du ikke et udgangspunkt for at forstå nuancerne, mener Troels.

Et virtuelt bank på nabobåden

Troels Bækholm vil med sin Facebookgruppe være en virtuel sparringpartner med en masse erfaring, som han gerne deler ud af.

Han vil bruges på samme måde, som hvis du bankede på nabobåden og sparrede med skipperen inden afgang på en længere passage. Du kan finde ham her.

content-loader
content-loader
content-loader