Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Cowi Tredje Natur / Arkitema

Nye vinde i København: Projekt Lynetteholmen sættes måske på pause

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har nu mulighed for at sætte det omdiskuterede byggeprojekt på pause. Projektet berører op imod 50.000 lokale brugere, herunder hundredvis af lystsejlere.

Af Sara Sulkjær |

720 bådejere i Margretheholm Havn må i hverdagene lade sejlerblodet ligge stille hen i tidsrummet mellem kl. 7.00 og 16.00. Her spærres sejlerne inde bag en klapbro, der holdes lukket til fordel for det omfattende byggeprojekt på Lynetteholmen ved København.

Det ærgerlige scenarie kan blive en realitet i store dele af den op imod 50 år lange byggeperiode. Dystre er fremtidstudsigterne også for sejlerne i Danmarks største lystbådehavn, Svanemøllen.

I kølvandet på projektet flyttes en stor del af sejlerne til en erstatningshavn, mens det fortsat er uvist, i hvilken retning de resterende bådejere skal bevæge sig.

Utallige ord er allerede skrevet om den omdiskuterede sag. Alligevel kan projektet nu tage en voldsom drejning - og måske endda udsættes på ubestemt tid.

SF er afgørende

Det er ikke mindst novembers måneds kommunalvalg, der kan blive den afgørende brik. Efter valget tabte Socialdemokratiet sit greb om København, samtidig med at de grønnere partier overtog flere af pladserne i Borgerrepræsentationen, hovedstadens svar på byrådet.

Det betyder, at de kritiske partier - hvis SF beslutter at melde sig i flokken - nu med et flertal har mulighed for at sætte projektet på pause.

- Jeg tror at det er ved at gå op for SF, at de formentlig kommer til at stå med den afgørende stemme i sagen om Lynetteholmen. Jeg kender flere af SF’s byrådspolitikere. De er dygtige, og siger at de vil det bedste for både klima og natur. Så mon ikke de også vil træffe den rigtige beslutning i denne sag, påpeger Frederik Sandby, sekretariatsleder i Klimabevægelsen, overfor Maritime Direct.

Muligt lovforslag efter nytår

I den københavnske Borgerrepræsentation har Alternativet og Enhedslisten allerede stemt for at sætte projektet, der vil koste flere hundrede bådpladser i den københavne kommune, på pause. 

Også blandt de Radikale er der stemmer, der taler for at sætte en foreløbig stopper for byggearbejdet. 

Det er dog først efter årsskitet, at den nye Borgerrepræsentation indtræder, hvorefter forslaget om at sætte projektet muligvis vil blive fremsat.

Kilde: Maritime Direct

content-loader
content-loader
content-loader