Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I 2021 sendes deltagerne - efter planen - igen til Samsø. Foto: Peter Brøgger

Populær AFI 2Star tror på kapsejlads i 2021 - kun 60 ledige pladser inden tilmeldingsstart

Optimismen er stor i Aarhus, hvor man tror på en klassisk afvikling af AFI 2Star i juni. Vacciner og højere sommertemperaturer skal hjælpe kapsejladsen på vej. Tilmeldingen åbner den 28. februar kl. 12.00.

Af Sara Sulkjær |

Aflysninger på stribe. Dét var, hvad de fleste kapsejladser oplevede i corona-året 2020. Men ikke AFI 2Star Race. Den populære sejlads til Samsø og retur kunne i juni sende knap 100 deltagere på et forkortet race om Tunø.

En præstation, som arrangørerne agter at højne i 2021, hvor coronaen fortsat hærger. Den klassiske rute til Ballen Havn er tilbage på programmet, ligesom festmiddagen på den lokale restaurant atter har ramt menukortet:

- Det skyldes dels, at vaccinationerne er i gang og udrulles over de næste par måneder, samtidig så vi sidste år, at smitten faldt med de varmere temperaturer, forklarer stævneleder fra Aarhus Sejlklub, Kenneth Meier-Andersen, til Minbaad.dk.

Plan B og C

Som det er tydeliggjort det seneste år, må selv en udpræget optimisme dog vige for den verdensomspændende pandemi. En plan B og C er derfor på tegnebrættet, således at sejlerne fortsat kan komme på vandet, hvis restriktionerne er en del af den danske dagligdag, når sejladsen skydes i gang den 12. juni. 

- Plan B er en lille justering indenfor den normale afvikling, som kan være omkring plads og forsamlingsbegrænsninger for eksempel i en restaurant. Plan C er, at vi laver en lightudgave som i 2020, uddyber Kenneth Meier-Andersen og påpeger:

- Som vi viste sidste år, har vi nogle fantastiske samarbejdspartnere og kan hurtigt tilpasse os situationen. Sikkerheden er det vigtigste.

Udsolgt på få minutter

Netop sikkerheden gør det blot muligt at sætte 60 pladser på højkant, når tilmeldingen til sejladsen åbner den 28. februar. Flere af sidste års deltagere er tilmeldt 2021-udgaven på forhånd grundet den forkortede sejlads i fjor, hvorfor der i år bliver yderligere kamp ved tastaturet på tilmeldingsdagen.

I 2019 tog det således blot fem minutter at sælge 110 startnumre, mens de 130 pladser i 2020 blev revet væk på under fire minutter.

Der åbnes for tilmelding til AFI 2Star-sejladsen søndag den 28. februar kl. 12.00 her.

Program for AFI 2Star 2021:
Fredag d. 11. juni: Bureauet åbner, de frivillige fyrer op under grillen, og der serveres en lækker anrettet salat

Lørdag d. 12. juni: Kapsejlads fra Aarhus til Ballen Havn. Moleøl og hygge på havnen afsluttet med festmiddag på Restaurant Dokken

Søndag d. 13. juni: Kapsejlads fra Ballen til Aarhus. Igen fyres op under grillen samt en moleøl, mens resultaterne gøres op, præmieoverrækkelsen gøres klar og "Damernes Pokal" pudses

content-loader
content-loader
content-loader